Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In dit artikel gaan we terug in de tijd: 1970 is de datum. De zogenaamde 1970 datum-bug gaat Apple eindelijk oplossen in een nieuwe iOS-update.

Wat is de 1970 datum-bug?

Vorige week donderdag werd het probleem ontdekt door een oplettende iPhone gebruiker. Zodra de tijd van een iPhone (5s of later) terug wordt gezet naar 1 januari 1970 zal de telefoon op het opstartscherm blijven staan. 1 januari 1970 is namelijk niet zo maar een datum maar het begin van Unix-tijd. Vanaf dit moment is de Unix-tijd de datum en tijd die correspondeert wordt met de waarde 0 van de klok en de timestamp van Unix. De gebruiker bleef helaas achter met een bricked iPhone.

Apple kwam met een officiële reactie op deze bug; ‘Een iOS software-update zal in de toekomst voorkomen dat iOS apparaten last van dit probleem ondervinden’. Heb jij last ondervonden en is je iPhone totaal onbruikbaar geworden? Dan kun je hier contact opnemen via Apple Support en wordt het probleem kosteloos verholpen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iOS-update komt deze week

We kunnen in de aankomende dagen een iOS software update van Apple verwachten. Omdat dit probleem ook op sommige MacBooks en iMacs naar voren kwam, kunnen deze gebruikers ook een update krijgen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.