Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Opslagruimte van je iPhone of iPad vol? Je kan de opslagruimte beheren in de instellingen van het toestel. In dit artikel kun jij lezen hoe je deze instellingen optimaal gebruikt.

De ene iPhone heeft 16GB aan geheugen de andere een grotere opslagcapaciteit van 32GB tot wel 64GB. Het is daarom van groot belang, zeker voor de 16GB iPhones, om te weten hoeveel opslagruimte je nog overhebt. Daarnaast is het vrijmaken van ruimte ook een veelgebruikte truck om een oudere iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5 en iPhone 5c sneller te laten werken.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Opslagruimte beheren iPhone en iPad

Om in een oogopslag te weten hoeveel foto’s je nog kunt schieten of Spotify nummers offline gezet kunnen worden, kun je eenvoudig de volgende stappen volgen:

  • Ga naar de Instellingen app
  • Tap op Algemeen
  • Druk vervolgens op Opslag en iCloud-gebruik

opslagruimte beheren iphone

Lijst met opslagruimte

Zodra je bij de laatste stap ben aangekomen zie je direct het hoofdstuk ‘Opslag’. In dit overzicht zie je hoeveel opslag er in gebruik is, beschikbaar is en kun je daaronder klikken op ‘Beheer opslag’. Tap op ‘Beheer opslag’ om een opslagoverzicht te zien. De lijst die je iPhone maakt is gesorteerd van groot naar klein. Bovenaan staan de apps die de meeste opslagruimte in beslag nemen. Meestal zijn dit WhatsApp, Spotify en Foto’s en Camera. Tap op een gewenste app om vervolgens meer informatie over zijn specifieke opslagruimte te bekijken.

Lees ook: Meer opslagruimte vrijmaken op een iPhone of iPad

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer