Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

maart 2018 is watchOS 4.3 voor alle Apple Watches vrijgegeven. Deze software update bevat een aantal wijzigingen en nieuwe functies. Wat direct opvalt is de melding bij het openen van oudere watch apps. De bèta versie van watchOS 4.3.1 geeft een waarschuwing dat verouderde apps bij een toekomstige versie niet meer werken.

Apple is de laatste tijd bezig met het opschonen van verouderde apps die niet aan de kwaliteitsvereisten voldoen. Dit geldt voor alle iOS apps, en is nu doorgetrokken naar watch apps.

Tip: iPhone kopen met abonnement - prijzen vergelijken

Wat we kunnen verwachten van watchOS 4.3

In watchOS 4.3 vinden we muziekbesturing voor de iPhone. Ook heeft Apple de Siri wijzerplaat verbeterd, dat een voortgang toont van de activiteiten. Daarnaast zijn problemen met Siri muziekopdrachten en activiteitprestaties opgelost.

Lees ook: Handige manieren om Siri in te zetten

Niet langer ondersteuning voor verouderde apps

Sommige apps worden lange tijd niet bijgewerkt. De eerste generatie watch apps zijn ontworpen met WatchGet. Deze apps werken alleen door middel van een koppeling met de iPhone. Apple gaat dit soort verouderde apps niet langer ondersteunen. Hierdoor werken ze niet meer op de nieuwe versie van watchOS. Apple geeft niet aan om welk watch besturingssysteem het gaat. Waarschijnlijk gaat het hier om watchOS 5. Dit geeft gebruikers ruimschoots de mogelijkheid om op zoek te gaan naar vergelijkbare apps van een nieuwe generatie.

Mocht de ontwikkelaar ervoor kiezen om zijn app tijdig bij te werken, dan blijft deze ook onder het nieuwste besturingssysteem werkzaam. In dit geval hoeft er niet overgestapt te worden op een andere app.

WatchOS 4 verplicht voor nieuwe apps

Watch apps die vanaf 2018 worden gelanceerd, moeten op minimaal watchOS 4 kunnen draaien. Voor ouderen apps geldt dat ze geschikt moeten zijn voor watchOS 2 of hoger. Updates voor oudere apps worden niet meer geaccepteerd. Dit betekent dat de app niet meer bereikbaar is.

Het is de vraag hoeveel ontwikkelaars hun oudere app bij gaan werken. Eerder trokken Google Maps, Twitter en Instagram hun Watch app terug. Ook Slack, Telegraaf en de Rabobank kwamen tot dit besluit. Dit heeft vooral te maken met ontevredenheid over de prestaties. Apple watch apps werken te traag, ondanks de verbeterde Watch Series. Nu Apple de richtlijnen heeft aangescherpt, is de kans op een terugkeer van deze apps weer een stuk kleiner geworden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.