Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een ouder model iPhone dat al een tijd gebruikt wordt is vaak niet meer zo snel met het navigeren. Apps doen er langer over om te openen en af te sluiten. Maak je geen zorgen! Met deze tips kun je jouw oudere iPhone model sneller maken. 

Door het downloaden van apps, maken van foto’s, nieuwe iOS updates lijkt het of jouw iPhone een stuk langzamer is geworden. Dit kan verschillende oorzaken hebben, Wij hebben een overzicht samengesteld om jouw iPhone weer een stukje sneller te maken.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Apps sluiten

Een makkelijke oplossing om de iPhone sneller te maken is door alle apps te sluiten. Druk de Home button twee keer snel achter elkaar in om de actieve apps te zien. iOS 7 en in latere versies is deze optie beschikbaar. De verschillende tabs kunnen gesloten worden door deze naar boven te slepen. Dit moet per stuk gedaan worden. Je kan ook met twee vingers tegelijk apps afsluiten. Het is niet mogelijk om alle apps ineens te sluiten.

Opnieuw opstarten

Een harde reboot wordt dit ook wel genoemd. Druk de Home button tegelijk in met de Stand-by button (ongeveer 10 sec) totdat het Apple logo tevoorschijn komt. De iPhone start vervolgens opnieuw op. Het is ook mogelijk om de Stand-by button een aantal seconden in te drukken totdat de Power off slider tevoorschijn komt. Sleep de button naar rechts zodat de iPhone zichzelf uitschakelt. Wacht tot de iPhone volledig uitgeschakeld is en start de iPhone vervolgens weer op door de Stand-by button een aantal seconden in te drukken.

Apps verwijderen

Op een iPhone staan veel apps die maar één keer gebruikt zijn en daarna niet meer. Deze apps nemen wel ruimte in op de iPhone. Verwijder alle apps die je niet gebruikt. De standaard Apps van Apple zijn helaas niet te verwijderen. Mocht het nodig zijn dan is de app later weer te downloaden via de App Store. Een app is te verwijderen door een aantal seconden op de app te drukken. De app begint vervolgens te schudden en er verschijnt een kruisje aan de bovenkant. Klik het kruisje aan en druk op 'bevestigen'.

Besturingssysteem updaten

Een iOS update naar de nieuwere iOS versies kan ervoor zorgen dat de iPhone langzamer gaat werken maar het is ook mogelijk dat de iPhone sneller wordt. De iPhone 4s en oudere modellen kunnen niet geüpdatet worden naar iOS 8. Wij raden af om je iPhone te updaten naar nieuwere iOS versies als de iPhone 3 jaar of ouder is.

Beheer opslagruimte

Hoeveel geheugen elke app in beslag neemt kun je zien door naar Instellingen > Algemeen > Gebruik > Beheer opslag te gaan.

Muziek verwijderen

Zowel Spotify of Apple music kunnen veel ruimte op je iPhone innemen. Als je bijvoorbeeld bij Spotify veel muziek offline zet nemen deze automatisch opslagruimte in je iPhone op. Verwijder daarom af en toe nummers die je niet meer luistert. 

Foto’s en video’s verwijderen

Voor het verwijderen van foto's en video's wijzen we je graag naar dit artikel speciaal geschreven over dit onderwerp,

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer