Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het bedrijf achter de productie en assemblage van de Apple iPhone en iPad heeft al meerdere malen interesse getoond in het noodleidende Sharp. Sharp is vooral bekend van LCD Displays. Foxconn zou 3,1 miljard euro over hebben voor de overname.

Foxconn zorgt er op deze manier voor dat Sharp niet door andere concurrenten overgenomen kan worden. Het eerdere bod was een stuk hoger maar nieuwe informatie over de slechte staat van de financiële positie van Sharp zorgde ervoor dat het laatste bod een stuk lager uitviel. Het oorspronkelijke bod lag ongeveer twee keer zo hoog. Vorige maand berichtten we namelijk al over de overname van Sharp door Foxconn. Naar verwachting zullen beide bedrijven aanstaande woensdag in een bestuursvergadering gaan doorzetten.

Eerdere berichten gaven aan dat Apple zelf ook een aandeel zou nemen in Sharp om op die manier de productie van displays voor de diverse iDevices op een hoog niveau te kunnen houden. Daar spreken de laatste berichten van de Japanse media niet meer over.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Stormloop iPhone SE Foxconn

Het zou voor Apple echter zeer goed uitpakken als Foxconn zijn branchegenoot overneemt. Immers kan Foxconn dan zijn productiecapaciteit fors uitbreiden. Dit is voor de verwachte stormloop op de nieuwe iPad Pro en iPhone SE een prettige verbetering.

De overname tussen se twee bedrijven zullen waarschijnlijk pas echt merkbaar zijn voor Apple voor het productieproces van de aankomende iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.