Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Overstappen van een Android telefoon naar een iPhone is makkelijker dan ooit. Binnen een paar simpele stappen via de app ‘Stap over op iOS’ staat binnen de kortste keren de belangrijkste informatie op je iPhone of iPad.

Overstappen van een Android telefoon naar een iPhone of iPad is makkelijker dan ooit. Binnen een paar simpele stappen via de app ‘Stap over’ staat binnen de kortste keren de belangrijkste informatie op je iPhone of iPad.

Het Android besturingssysteem wordt gebruikt voor telefoons zoals Samsung, LG en Huawei. iOS vind je terug als besturingssysteem van je iPhone, iPad en Apple Watch. Men kiest vaak voor een bepaalde telefoon of tablet in plaats van voor een bepaalde besturingssysteem. Vandaar dat vele onder jullie het wel eens meegemaakt hebben dat je van een Android toestel naar een iOS toestel overstapt. In dit artikel leggen we je, in 3 stappen, haarfijn uit hoe het overstappen van Android naar iOS snel en eenvoudig kan.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

1. App ‘Stap over op iOS’ downloaden

De eerste stap is om in de Google Play Store van je oude Android telefoon de app ‘Stap over op iOS’ te downloaden. Deze zal bovenaan komen te staan als je hierop zoekt. Via deze app kun je eenvoudig je foto’s, video’s, contacten, gesprekken, agenda, apps en e-mails overzetten naar de nieuwe iPhone. De ‘Stap over op iOS’ app vereist wel een telefoon met Android 4.0 of hoger.

Download hier de ‘Stap over op iOS’ app

Android naar iOS (iPhone of iPad)

 

2. Gegevens overzetten via WiFi

Zodra de app is gedownload en geïnstalleerd op je Android toestel kan de volgende stap beginnen: het overzetten van de gegevens. Dit is de belangrijkste stap van het proces omdat het belangrijk is dat de juiste en gewenste gegevens worden overgezet. Om het verlies van gegevens te voorkomen is deze stap zo eenvoudig mogelijk gehouden. Je geeft aan in de ‘stap over op iOS’ welke gegevens je exact wilt overzetten naar je iPhone of iPad. 

Wanneer je hebt genoteerd in de ‘stap over op iOS’ app welke content en gegevens er precies overgezet moeten worden, zal je nieuwe iPhone een gesloten WiFi netwerk aanmaken. Dit WiFi netwerk wordt direct gedetecteerd door je oude Android toestel en zal verbinding maken tussen de twee telefoons.

3. Beveiligingscode invoeren

Het Android toestel zal een beveiligingscode geven die ingevuld moet worden op je nieuwe iPhone. Zodra je deze hebt ingevuld zal er begonnen worden met het overzetten van de content naar de juiste plaatsen op je nieuwe iPhone. Simpel en snel!

 Android naar iOS (iPhone of iPad)

Overstappen Android naar iOS in Apple Store

Eenvoudiger en sneller kan het eigenlijk niet dankzij de handige Stap over op iOS app. Apple heeft er natuurlijk ook voordeel aan dat het zo makkelijk mogelijk is om te switchen van Android naar iOS. Daarnaast biedt Apple ook de mogelijkheid om dit gratis te laten doen bij een van hun fysieke winkels (Apple Stores). De medewerkers zullen je graag helpen om de eerder genoemde stappen voor je uit te voeren.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer