Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De standaard achtergrond van iPhone ziet er saai en nietszeggend uit. Je kunt ervoor kiezen om een eigen foto als achtergrond te gebruiken, maar er zijn nog veel leukere wallpapers. Speciaal voor iOS toestellen zijn er een aantal bijzondere wallpapers ontworpen. De meeste hiervan zijn gratis te downloaden.

Een wallpaper van Starwars, Harry Potter of Disney, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Er zijn zelfs wallpapers met 3D effect voor iPhone en iPad. Hierdoor lijkt het alsof de pictogrammen op het startscherm boven de afbeelding zweven. Deze techniek wordt ook wel de parallax wallpaper genoemd en werd voor het eerst geïntroduceerd bij iOS 7. Wil jij ook dit 3D effect op je iPhone, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de parallax wallpaper groter is dan het scherm. Het meest eenvoudig is om via iTunes te zoeken naar parallax wallpaper, en vervolgens de juiste versie te selecteren.

De beste wallpaper apps voor iOS

Wie liever een gewone wallpaper ziet, kan eens een kijkje nemen bij de vele wallpaper apps. Een bekende is de wallpapers and backgrounds app, dat meer dan 10.000 achtergronden en verschillende thema’s biedt. Met een dagelijkse update vind je hier altijd de meest actuele wallpapers voor de iPhone.

Ook de Vellum wallpapers app is een absolute aanrader. Binnen deze app vind je honderden bijzondere afbeeldingen, waarmee je de iPhone echt een persoonlijk tintje geeft. Een mooie aanvulling is de Everplx HD wallpapers app. Deze biedt geoptimaliseerde achtergronden voor iPhone, iPad en Apple Watch.

Live wallpapers vanaf iPhone 6s

Met een live wallpaper komt je scherm tot leven. De Live Wallpapers For Me app voegt wekelijks nieuwe animaties en dynamische thema’s toe. Kies uit prachtige live achtergronden zoals animals of de ruimte. Deze live wallpapers zijn alleen beschikbaar voor iPhone 6S en hoger. Het instellen van live achtergronden is niet mogelijk wanneer er gebruik wordt gemaakt van de energiebesparingsmodus. Houd bij live achtergronden altijd rekening met het sneller leeglopen van de accu.

Tip: iPhone 6S toestellen vergelijken

Tip 2: Refurbished iPhone 6S toestellen vergelijken

Nog niet tevreden over het aanbod wallpapers voor de iPhone? Het is ook mogelijk om een eigen iPhone wallpaper te creëren. Dit kan bijvoorbeeld met Photoshop of met Photostack Wallpaper Designer, een app waarmee je op eenvoudige wijze een unieke achtergrondafbeelding maakt.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer