Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wie gebruik maakt van de ouderwetse pincode als toestelontgrendeling, moet even goed op het volgende letten. Een vriendelijke hacker is het gelukt om de pincode van een iPhone te kraken. Dit deed hij dwars door de afkoelperiode heen. De hacker heeft zijn bevindingen met Apple gedeeld, die hierop verbetering belooft.

10 keer inlogpoging

Standaard krijg je 10 pogingen om het toestel middels de pincode te ontgrendelen. Apple heeft hier zelfs nog een extra beveiliging aan toegevoegd. Zo is er een functie die na 10 mislukte inlogpogingen alle data wist. Standaard staat dit uitgeschakeld, je kunt er echter voor kiezen om deze functie aan te zetten.

Terug naar de inlogpogingen. Na de eerste 5 pogingen verschijnt de eerste afkoelperiode. Hoe vaker er een verkeerde pincode wordt ingetoetst, hoe langer deze afkoelperiode duurt. In totaal ben je ruim 3 uur met 10 inlogpogingen bezig. Een hacker heeft deze afkoelperiode weten te omzeilen. Zo kon hij onbeperkt cijfercombinaties uitproberen.

Dit deed hij door de iPhone aan te sluiten op een computer. Via een kabel kreeg de iPhone opdracht om alle cijfercombinaties van 0000 tot en met 9999 uit te proberen. De afkoelperiode werd hiermee buitenspel gezet. Deze kwetsbaarheid doet zich niet alleen in oudere besturingssystemen voor, maar ook in iOS 11.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Apple gaat het probleem verhelpen

De zogenaamde hacker heeft geen kwaad in de zin. Daarom is hij met zijn ontdekking naar smartphonefabrikant Apple gestapt. Deze zijn natuurlijk niet zo blij met de gevonden kwetsbaarheid, maar waarderen het wel dat iemand hier open voor uitkomt. Dit geeft Apple de mogelijkheid om het probleem op te lossen. Dit zal via een beveiligingsupdate zijn. Het is daarom belangrijk om de nieuwste updates te installeren.

Overigens is het vanaf iOS 12 niet meer zo makkelijk om de pincode te kraken. De benodigde usb kabel wordt na een uur uitgeschakeld. Hierdoor hebben hackers een aantal dagen nodig om een 4-cijferige pincode te kraken. Overigens is het aan te raden om bij verlies of diefstal van de iPhone direct stappen te ondernemen. Zoals het op afstand verwijderen van privacygevoelige gegevens. Dit geldt voor alle iPhones, ongeacht het besturingssysteem.

Het Apple besturingssysteem iOS 12 zal waarschijnlijk in het najaar van 2018 worden uitgebracht.

Aanbevolen: Abonnementen zonder toestel vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.