Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft officieel het nieuws naar buiten gebracht dat de Pokémon Go app het record voor de meeste downloads tijdens de launch week in de App Store heeft gebroken. Sinds de lancering staat Pokémon Go ook op plaats één in de Nederlandse App Store.

Pokémon Go: een geweldige lancering

Hoewel Pokémon Go in de eerste instantie een 1 april grap was is de game beter uitgepakt dan de makers ooit hadden verwacht. Pokémon Go heeft een nieuw record in de App Store gezet met onwijs veel downloads in de eerste week na de lancering - meer dan welke andere app ooit!

De schatting is dat de populaire game meer dan 75 miljoen keer gedownload is! Daarmee verslaat het andere populaire games zoals Piano Tiles 2, Candy Crush en Color Switch met gemak (bron)! Pokémon Go heeft in 19 dagen 50 miljoen downloads in de Google Play Store bereikt, bij bijvoorbeeld Candy Crush duurde deze mijlpaal zo'n 112 dagen.

Pokémon Go downloads

In de eerste instantie werd het spel alleen in Australië en de Verenigde Staten gelanceerd, het was echter met een simpel trucje mogelijk om de app in Nederland te downloaden. Vorige week waren er nog onwijs veel serverproblemen, maar die lijken sinds deze week grotendeels oplost te zijn. Reageert Pokémon toch langzaam, dan kan je uiteraard de serverstatus checken.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

2 miljoen Nederlanders spelen mee

Ook in Nederland is het spel ongekend populair: maar liefst 2 miljoen Nederlanders spelen het! De app lijkt vooral aan te slaan onder 18 - 34-jarigen (41% speelt het!). 65% geeft zelfs aan specifiek naar buiten te gaan om Pokémon te vangen.

Het verdienmodel van Pokémon Go

Waarschijnlijk is de game qua in-app aankopen nog niet het beste spel uit de App Store. In-app aankopen in Pokémon Go hebben voornamelijk betrekking op de aanschaf van Pokéballs, Lures, Incense et cetera. Pokémon Go wil echter de optie voor bedrijven toevoegen om 'gesponsorde' gyms en Pokéstops in het spel te plaatsen. Hiermee wordt vermoedelijk een groot omzetaandeel verkregen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.