Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Sinds het begin van 2016 is een duidelijk trend waarneembaar waarbij traditionele aanbieders van televisie, internet en bellen abonnementen zich ook steeds meer richten op de mobiele markt. Hierbij bewegen de providers zich richting de Vast & Mobiel.

Bij KPN en Vodafone kon men altijd al mobiele abonnementen aanschaffen, maar nu Vodafone en Ziggo de handen ineen hebben geslagen kunnen er ook losse mobiele abonnementen bij laatstgenoemde worden afgesloten. Daarnaast doet Vodafone ook een poging om de traditionele markt met vaste verbindingen aan te vallen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Europese Commissie keurt fusie Ziggo en Vodafone goed

Afgelopen maand heeft de Europese Commissie toestemming verleend voor een fusie tussen beiden telecomgiganten. Vodafone is sterk vertegenwoordigd op de markt van mobiel en Ziggo op de vaste markt. Door van de sterkten van beiden gebruik te maken pogen beiden haar marktaandeel fors te vergroten. “Vodafone biedt al sinds januari Alles-in-1-pakketten aan tegen stuntprijzen (bijvoorbeeld half jaar halve prijs) en daarna tegen € 41, wat al erg laag op zichzelf is geeft Aanbiedercheck.nl, vergelijker van internet, televisie en telefonie aan. Daarnaast krijgen mobiele gebruikers die ook een Alles-in-1-pakket afnemen extra grote databundels voor mobiel gebruik.” Met het toenemend gebruik onder mobiele gebruikers een absoluut voordeel dat in de smaak valt.

Tegenaanval KPN met extra data, monteur, extra tv-zenders en Spotify

Doordat KPN al jarenlang investeert in de aanleg en verbetering van infrastructuur moet dit in de prijzen van haar abonnementen worden doorberekend. Daar kunnen extra diensten relatief goedkoop als extra worden aangeboden, maar kan er weinig in de prijs worden toegegeven. De prijzen van KPN liggen circa 15% hoger en ook de actietermijn bij kortingen ligt bijvoorbeeld korter.

europese unie vlag

Extra databundels spelen in op trend waarbij verbruik toeneemt

De nieuwe iphone7 zal een grotere opslagcapaciteit krijgen dan zo’n voorganger. De variant met 16 GB verdwijnt en de Iphone7 met de kleinste opslag zal 32GB geheugen hebben. Daarmee wordt ingespeeld op de steeds groter wordende bestanden in de vorm van foto’s en filmpjes die van hogere kwaliteit zijn en daardoor ook qua geheugen meer vereisen. Daarmee wordt er ook meer gevraagd van de hoeveelheid MB’s die een gebruiker maandelijks nodig heeft aan internet. Het delen van deze foto’s en filmpjes wordt ook nog steeds populairder en dit vraagt capaciteit van de maandelijkse bundel. Zowel Vodafone als KPN lijken deze boodschap uitstekend begrepen te hebben.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.