Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Voor iedereen met een PlayStation 4 en een iOS-device is er goed nieuws. Remote Play is na 4 jaar dan ook eindelijk uitgerold voor de iPhone en iPad. Dit betekent dat gamers nu meer vrijheid hebben om hun favoriete PS4-games ergens anders te spelen dan de vertrouwde woonkamer.

Remote Play was al eerder uitgebracht voor de PC en Mac. Als iemand in je huishouden de tv geclaimd had, kon je op deze manier toch headshots of panna’s uitdelen op je computer. Dat was een goed alternatief, maar je was toch weer gebonden aan een vaste locatie. Nu PS4 Remote Play ook is uitgebracht voor de iPhone of iPad, wordt het makkelijker om snel even te verplaatsen om je favoriete PS4-games te spelen.

Hoe werkt PS4 Remote Play?

 1. Update je PS4 zodat je de laatste software hebt
 2. Schakel Remote Play in op je PS4.
  1. Ga naar Instellingen
  2. Ga naar Verbindingsinstellingen voor Remote Play
  3. Vink aan Remote Play inschakelen
  4. Download de PS4 Remote Play app op je iPhone of iPad
  5. Log in op de app met je PSN-gegevens en koppel je iOS-device aan je PlayStation 4

                       

Kan ik mijn DualShock 4 als controller aansluiten?

Helaas is het nog niet mogelijk om een DualShock 4 controller te koppelen aan je iPhone of iPad. Je bent dus gebonden aan de besturingsknoppen op je scherm. Er zijn wel weer aparte gamepads voor iOS-devices. Deze hebben het zogeheten Made for iPhone-certifcaat (MFI). Met deze controllers maak je van je iPhone een apparaat dat nog het meeste weg heeft van een Nintendo Switch. Het is in ieder geval weer heel wat anders dan de DualShock 4, dus je zal ongetwijfeld even moeten wennen als je dit voor het eerst gebruikt.

Hoe werkt voice-chat met PS4 Remote Play?

Sony’s app geeft je de mogelijkheid om deel te nemen aan voice chats met mensen waarmee je speelt. Je kunt ook tekst in het spel invoeren via het virtuele toetsenbord van de iPhone of iPad. Het helpt uiteraard om een goede internetverbinding te hebben, dus Wi-Fi is geen overbodige luxe. Zodra je klaar bent met spelen op je iPhone of iPad, kan je thuis eenvoudig weer de PS4 aanzetten en verder gaan met waar je gebleven was.

De PS4 Remote Play is gratis en te downloaden in de App Store. Nog geen PS4 in huis maar wel enthousiast geworden van de voordelen van Remote Play? Kijk dan hier voor de laatste PS4-aanbiedingen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer