Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De strijd tussen Qualcomm en Apple is nog niet voorbij. Het ziet er nu namelijk naar uit dat de nieuwe iPhone 8 het zonder het allersnelste internet zal moeten doen. Jep.. Qualcomm slaat hard terug.

Hoewel nog maar weinig apparaten het gigantisch snelle gigabit netwerk ondersteunen, zijn wel al de onderhandelingen tussen providers en producenten van start gegaan. Een aantal grote partijen binnen de verenigde staten hebben al toegezegd zich te willen richten op het supersnelle internet.

Lees ook: iOS 11: beter en slimmer foto's maken

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Geen samenwerking tussen Apple en Qualcomm

Zoals al in een eerder artikel van iPhone.nl werd beschreven, zullen de eerstvolgende iPhones, iPhone 7s en iPhone 8, nog niet de mogelijkheid hebben om op een 5G netwerk te draaien. Producent Intel heeft nog wat extra tijd nodig, één jaar ongeveer, om een modem met 5G-ondersteuning te ontwikkelen. Zonder ruzie had Apple voor een alternatief 5G-netwerk naar Qualcomm kunnen stappen, maar helaas vliegen de bedrijven elkaar nog regelmatig in de haren. Door lopende rechtszaken tussen Apple en Qualcomm over patenten wil Apple zich onafhankelijker opstellen. De kans dat Apple en Qualcomm in de toekomst dus nog met elkaar zullen samenwerken is nihil. 

Lees ook: Apple's Joly Ive designdroom

Nog geen paniek in de tent

Er is echter nog geen reden tot paniek. De komende tijd zullen providers ook nog hard aan de slag moeten om een grote 5G-dekking te krijgen. In het begin zal het dus geen groot probleem zijn om een iPhone 8 zonder toegang tot het allersnelste internet. In de loop der jaren zal dit probleem echter wel toenemen, naarmate providers het 5G-netwerk verder uitbreiden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.