Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Qwixx is in 2018 een van de best verkochte spellen. Dit dobbelspel is geschikt voor twee tot vijf spelers en spannend tot het laatste woord. De populariteit hiervan is niet onopgemerkt gebleven. Qwixx is als digitale versie beschikbaar voor iPhone en iPad.

De mobiele versie werkt bijna hetzelfde als het originele bordspel. Gebruikers zijn vooral tevreden over de mooie beelden en het virtuele scorebord. Daarnaast neemt de ontwikkelaar alle reacties van gebruikers serieus en voert eventuele verbeteringstips door in het spel.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Eenvoudige dobbelspel voor iedereen

De spelregels van Qwixx zijn zeer eenvoudig. Binnen 1 minuut kunnen de meeste gebruikers aan de slag. Het mooie van dit dobbelspel is dat niemand op zijn beurt hoef te wachten. Wanneer iemand dobbelt kunnen anderen deze worp benutten. Niet voor niks werd Qwixx in 2013 genomineerd voor het Duitse spel van het jaar. In 2014 ging dit spel er met de Nederlandse spellenprijs vandoor.

Iedere speler van Qwixx heeft een scoreblad met 4 rijen van elk 11 getallen. De getallen worden tijdens het dobbelen van links naar rechts aangekruisd. Getallen overslaan mag, deze mogen echter later niet alsnog worden ingevuld. Het spel eindigt bij het afsluiten van de tweede kleur of bij 4 mislukte worpen. Het mooie van Qwixx is dat iedereen bij elke worp betrokken is, ook wanneer deze niet zelf aan de beurt is.

Qwixx downloaden op iPhone of iPad

Qwixx is verkrijgbaar op iTunes. Hier is deze te downloaden voor iPhone of iPad. Voor iPhone is een besturingssysteem van minimaal iOS 8 of hoger vereist. Dit geldt ook voor iPad en iPod Touch. De app werkt met de talen Engels en Duits. Dat er geen Nederlandse versie beschikbaar is, maakt niet zo heel veel uit. Het spel is zo begrijpelijk dat iedereen het kan spelen.

De nieuwste versie heeft een aantal bugs gerepareerd. Zo waren er eerder problemen met een blokkerende dobbelsteen of blokkerende rijen. De appontwikkelaar heeft deze fouten eruit gehaald. De razend populaire app is helaas niet gratis, voor het downloaden betaal je $3,99. Je krijgt er wel een mooie en populaire app voor, met  veel positieve gebruikers. De Qwixx scoort op iTunes 3,8 van 5 sterren.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.