Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is officieel: Apple neemt muziekherkennings-app Shazam over. De overname is een van grootste in de geschiedenis van de techgigant.

De laatste tijd werden geruchten steeds sterker maar zojuist is het officieel bekend gemaakt dat Shazam in handen is van Apple. De applicatie voor iOS en Android die muziek herkend na een druk op de knop wordt voor een kleine 400 miljoen dollar overgenomen. Een klein bedrag in vergelijking met de verwachte verkoopprijs van Shazam. Deze werd namelijk geschat op 1 miljard dollar.

Reden overname Shazam

Naast Apple was ook Snapchat een van de gegadigden om Shazam over te nemen. Toch trekt Apple aan het langste eind maar wat zijn ze eigenlijk van plan met de muziek-app? De technologie achter Shazam is vandaag de dag niet zo spannend meer en zou vrij eenvoudig na te maken zijn.  

Wij kunnen ons wel voorstellen dat de merknaam ‘Shazam’ enige waarde heeft en dat dit voor Apple een van de hoofdredenen kan zijn. Het is sowieso een strategische zet van Apple omdat een van de grootste concurrenten van Apple Music Spotify geïntegreerd is met Shazam. Iedere keer dat Shazam een nummer herkent kan het nummer vervolgens af worden gespeeld met Spotify. Deze koppeling zal waarschijnlijk snel verdwijnen zodat deze functionaliteit in Apple Music gebouwd kan worden.

Voor Apple blijft het echter een vrij risicoloze en kleine investering. De komende maanden zullen we meer te horen krijgen wat de plannen van Apple met Shazam zijn.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.