Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

We hoeven je vast niet te vertellen hoe populair en kwalitatief hoogstaand een iPhone is. Het is een soort statussymbool geworden die je gewoon móet hebben. Heb je er eenmaal een, dan wil je waarschijnlijk niets anders meer. Maar waar Apple iPhone óók om bekend staat, is de hoge prijs. Die prijzen lopen steeds hoger op tot bijna onbetaalbare hoogte, en dat terwijl de innovaties steeds kleiner worden. Het nieuwste van het nieuwste kopen is dus helemaal niet meer aantrekkelijk. De groep die zó veel geld aan een nieuwe iPhone uitgeeft wordt ook steeds kleiner. Een refurbished iPhone is dan ook zeker het overwegen waard, want, afhankelijk van welk toestel je kiest, kun je al snel honderden euro’s besparen. We leggen je uit wat refurbished is en wanneer dit écht de moeite waard is om te doen.

Wat is een refurbished iPhone

Een refurbished iPhone is een eerder gebruikte iPhone die opnieuw wordt verkocht nadat het toestel op meer dan 50 technische punten gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en gereinigd is. Het doel hiervan is dat de werking weer 100% is, net zoals bij een nieuw toestel. Door een iPhone te ‘reviseren’ krijgt het toestel een tweede leven en kan het verkocht worden voor een prijs die je niet van Apple gewend bent. Refurbished is goed voor het milieu én voor de portemonnee. Het prijsvoordeel ten opzichte van nieuw kan namelijk met honderden euro’s oplopen. Met een refurbished iPhone ga je dus van duur naar duurzaam!

Koop een refurbished iPhone met het Keurmerk

Veel mensen zijn nog steeds bang om refurbished Apple-producten te kopen. Dat komt door de angst voor defecten en het aanschaffen van een miskoop. Dat snappen we wel, want aanbieders die een doekje over een tweedehands telefoon heen halen kunnen het in principe als refurbished verkopen. Eigenlijk is dit gewoon tweedehands, want je hebt vaak geen garantie, je weet niet hoe grondig het toestel is nagekeken en dus weet je simpelweg niet wat je koopt. Hoe weet je dan wél dat je een deugdelijke refurbished iPhone aanschaft? Dankzij het Keurmerk Refurbished! Aanbieders die bij dit keurmerk zijn aangesloten, waaronder Forza Refurbished, zijn financieel gezond, controleren iPhones professioneel op meer dan 50 technische punten met speciale testprogramma’s én geven 2 jaar garantie op je aankoop. Dit alles wordt streng gecontroleerd, zodat de kwaliteit hoog blijft en jij geen miskoop aanschaft.

Alle voordelen van refurbished met het Keurmerk op een rij

Dankzij het Keurmerk Refurbished heb je zekerheid en weet je wél wat je koopt. Door de hoge kwaliteitseisen die gesteld worden is elke refurbished iPhone technisch van topniveau. Hierdoor heb je geen onzichtbare schade of toestellen die na een paar weken al kapot gaan. Daarnaast krijg je gratis nieuwe laad accessoires én twee jaar garantie, óók op de batterij. Dat is een jaar meer dan bij Apple. De iPhones zijn trouwens geen Chinese namaak, maar komen vaak uit het land van herkomst: de Verenigde Staten.

Wat kun je besparen door een refurbished iPhone te kopen?

De belangrijkste reden om voor refurbished te kiezen is uiteraard de prijs. Het is simpelweg een stuk goedkoper. Op moment van schrijven kost een nieuwe iPhone Xs met 64GB opslag 749 euro. Kijken we dan vervolgens naar wat een losse refurbished iPhone XS met 64GB opslag kost, dan is deze al te krijgen vanaf 549 euro. Die 200 euro heb je nog nooit zo snel verdiend. Aanbieders met het keurmerk bieden hun refurbished iPhones in drie verschillende uiterlijke productcondities aan: zo goed als nieuw (A-grade), licht gebruikt (B-grade) en zichtbaar gebruikt (C-grade). Hoe lager de gradatie is, hoe meer geld je bespaart. Als je een paar krasjes op de behuizing niet erg vindt en toch een beschermhoes wilt gaan gebruiken, kun je eenvoudig een paar tientjes extra in je zak steken door een lagere gradatie te kopen.

Wat gebeurt er bij een technisch mankement

Een refurbished iPhone is natuurlijk niet onverwoestbaar en kan net als een nieuwe iPhone ook gewoon stuk gaan. Op technische mankementen, óók op de batterij, krijg je standaard twee jaar garantie. Als er dus iets aan je toestel mankeert, wordt dit gratis en vaak al binnen enkele werkdagen voor je gemaakt. Je bent je toestel dus niet 2 weken of langer kwijt, zoals dat heel vaak wel het geval is. Refurbished iPhone? Zeker doen!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer