Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met een klein budget kocht je enkele jaren geleden een goedkoop Android toestel. Vooral de goedkope Chinese merken hebben het lange tijd goed gedaan. Nu refurbished iPhones in opkomst zijn, zien de goedkopere merken hun verkoopcijfers teruglopen.

Consumenten blijken steeds vaker te kiezen voor een gebruikt toestel van hoge kwaliteit. Van de gehele verkoopmarkt voor smartphones nemen refurbished toestellen ruim 10% voor hun rekening. Hierdoor krijgen fabrikanten van goedkope toestellen het steeds moeilijker. De verkoop van LG, HTC en Huawei toestellen groeit nog wel, maar veel minder hard dan de verkoop van refurbished smartphones.

Tip: refurbished iPhone toestellen vergelijken

Gebruikte iPhones het meest populair

Dat tweedehands iPhones steeds populairder worden is terug te zien aan het aantal aanbieders dat in korte tijd explosief gegroeid is. Het gaat hier niet zomaar om een tweedehands toestel van Marktplaats, maar om een zorgvuldig gecontroleerd product. De aanbieder controleert het toestel op een juiste werking en vervangt onderdelen wanneer dat nodig is. Dit zijn bijvoorbeeld een nieuw scherm of een nieuwe accu. Apple geeft de benaming 'remanufactured iPhones' hieraan mee.

Gebruikte toestellen die met goedkeuring van Apple worden verkocht als refurbished iPhone zijn voorzien van het label certified pre-owned iPhone. Deze iPhones zijn alleen verkrijgbaar via resellers en webwinkels die aan de eisen van Apple voldoen.

Opgelapte iPhones gaan over het algemeen veel langer mee dan de goedkope Android toestellen. Daarnaast leveren ze prestaties die de goedkope toestellen niet kunnen evenaren. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen tegenwoordig kiezen voor een refurbished toestel.

Tip: gebruikte iPhone toestellen vergelijken

Kleine smartphonefabrikanten failliet

De meeste fabrikanten van goedkope smartphones zijn in China gevestigd. Begin 2018 zijn al ruim 100 van deze kleine fabrikanten failliet gegaan. Enkele grote merken beginnen zich uit de markt terug te trekken. Dit is te zien bij het merk HP, dat minder smartphones is gaan produceren.

Het terugtrekken van kleine smartphonefabrikanten zal waarschijnlijk door blijven gaan. Uiteindelijk zullen alleen de grootste merken overleven. iPhone laat zien dat het een duidelijke monopolypositie binnen de markt heeft.

Lees ook: Refurbished iPhones – 3, 4 en 5 sterren, A, B, en C - grade en meer termen…

Ben je zelf op zoek naar een refurbished iPhone, let dan goed of hier garantie op zit. Met 1 of 2 jaar garantie ben je verzekerd van een goede werking. Bovendien krijg je niet zo snel te maken met een versleten accu, gebarsten scherm of andere defecten. Let ook goed op de conditie van het toestel. Een grade A toestel is vrijwel nieuw. iPhones met grade B vertonen zichtbare krassen op de behuizing. Koop je een grade C iPhone, dan mag je zware gebruikerssporen verwachten. Wel functioneert het toestel zoals het zou moeten doen. Met een refurbished iPhone koop je een uitstekend toestel tegen een (veel) lagere prijs.

Refurbished iPhones overzicht - vergelijk en bekijk zelf

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer