Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Op 13 september is de overheid een nieuwe campagne gestart tegen het appen tijdens het autorijden en het fietsen. We zien steeds meer mensen met hun iPhone in hun hand op de fiets aldus de overheid. Hier een aantal tips zodat jij niet tijdens het rijden naar je iPhone hoeft te grijpen.

We weten het allemaal wel dat je telefoon gebruiken tijdens het rijden gevaarlijk is, maar toch hebben veel mensen wel eens hun telefoon in hun handen gehad om even snel iets te bekijken. Even via Spotify een nieuw nummer aanklikken, even snel kijken wie er appte of gewoon even snel die tag op Instagram bekijken.

De overheid is met een nieuwe campagne gekomen genaamd MONO. Maar welke tips geven wij jou nou om veilig van locatie naar locatie te komen?

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Vliegtuigstand

De welbekende vliegtuigstand! We gebruiken ‘m al waar hij bedoeld, maar vliegtuigstand is ook handig op de fiets of in de auto. Door de vliegtuigstand te gebruiken kan de telefoon geen verbinding maken met de zendmasten en dus ook geen berichten ontvangen. Hierdoor zorgt vliegtuigstand ervoor dat je geen afleiding hebt tijdens het rijden. 

Automodus

Een verzekeraar met een app die ervoor zorgt dat er minder ongelukken gebeuren. Interpolis heeft al een poos geleden Automodus geïntroduceerd. Deze app zet je aan voordat je gaat rijden. Wanneer de app is geactiveerd ontvang je geen berichten, telefoontjes en andere notificaties. In de app zit een wedstrijdelement. Je ontvangt namelijk punten als je tijdens het rijden niet je telefoon gebruikt. Gebruik je je telefoon tijdens het rijden wel? Dan krijg je strafpunten en zak je in het klassement van je vriendenfamilie.

Niet storen tijdens autorijden

Dit is een optie die al standaard op een iPhone zit. Je hoeft hier dus geen speciale app voor te downloaden. Het kan op drie manieren gebruikt worden, namelijk automatisch en handmatig. Wanneer je de functie automatisch hebt ingesteld zal je iPhone ‘zien’ dat je aan het rijden bent en kan je geen berichten ontvangen. Bij de handmatige stand moet je de functie eerst inschakelen. De laatste manier is via de bluetooth in je auto. Je iPhone ziet door de verbinding dat je in de auto zit en zal dus geen berichten kunnen ontvangen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer