Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 7 rood - RED Edition – 128GB en 256GB – informatie, prijzen en uitleg

rode iPhone 7

Wie had gedacht dat Apple eind maart 2017 op de proppen zou komen met een iPhone 8, of met een iPhone 7S en iPhone 7S Plus, die had het helemaal mis. Naast een verbeterde iPhone SE, kwam Apple met iets wat velen misschien niet hadden verwacht, namelijk een totaal nieuwe kleur voor de reeds bestaande iPhone 7 en iPhone 7 Plus, te weten (knal)rood! De rode iPhone valt niet alleen op door de felle kleur, maar valt ook nog eens op door de achterliggende gedachte. Een gedeelte van de opbrengsten die met de verkoop van het rode iPhone toestel worden gegenereerd, komt namelijk ten goede aan ‘RED’, het wereld Aidsfonds. Apple werkt hier al sinds de introductie van de iPhone mee samen, en heeft intussen meer dan 100 miljoen euro binnen gehaald voor RED. De iPhone RED Edition, die dus heel toepasselijk rood is gekleurd, moet nog een extra duit in het zakje doen voor het wereld Aidsfonds. Apple meldde op 24 maart 2017 overigens zelf het volgende over de iPhone RED op haar website: “We’ve got something special in store for you. And we can’t wait for you to see it.” Iets wat wij zelf alleen maar hebben kunnen onderschrijven. Opmerkelijk is ook dat Apple voor het eerst 6 kleuren heeft voor een iPhone model, nog niet eerder was een iPhone model in zoveel verschillende kleuren beschikbaar. Hoeveel rode iPhones er verkocht gaan worden, dat valt nu nog niet te zeggen, maar vermoedelijk een stuk minder als je het vergelijkt met de iPhone 7 en 7 Plus toestellen met de andere kleuren. Dit gezien het feit dat de rode iPhone een zgn. ‘Special Edition’ (een speciale editie) is, met een (uiteindelijk) beperkte(re) oplage.

iPhone 7 RED Edition (met rode kleur) – opslagcapaciteit alleen nog maar 128GB en 256GB

Direct opvallend is dat Apple voor de rode iPhone geen 32GB variant meer in productie heeft genomen. Alleen de 128GB en 256GB variant zijn nog te krijgen. Op zichzelf genomen is dat geen ramp, want deze insteek komt tegemoet aan de wensen van gebruikers, die steeds vaker meer opslagcapaciteit willen hebben. 32GB is voor veel mensen al niet meer genoeg…

Introductieprijzen van rode iPhone 7 gelijk aan die van de iPhone 7 in andere kleuren

De introductieprijzen van de rode iPhone 7 komen overeen met de introductieprijzen (in september 2016) van de iPhone 7 in de kleuren, zwart, gitzwart, zilver, goud en roségoud. De volgende prijzen noteerde Apple bij de introductie.

De introductieprijs van een iPhone 7 Rood / RED edition – 128GB: 879 euro
De introductieprijs van een iPhone 7 Rood / RED edition – 256GB: 989 euro
De introductieprijs van een iPhone 7 Plus Rood / RED edition – 128GB: 1.019 euro
De introductieprijs van een iPhone 7 Plus Rood / RED edition – 256GB: 1.129 euro

Hierbij willen we wel opmerken dat de prijzen van de in september 2016 verschenen iPhone 7 en 7 Plus toestellen (in de kleuren zwart, gitzwart, zilver, goud en roségoud) inmiddels een stuk lager liggen dan de introductieprijzen, iets wat bij de RED toestellen waarschijnlijk ook zal gebeuren.

Actuele prijzen van de rode iPhones (als los toestel) – vergelijken via iPhone.nl

Goed nieuws is dat alle rode iPhones al meteen vanaf 24 maart goedkoper zijn te krijgen via iPhone.nl! De actuele prijzen van de losse rode iPhones kun je in onze toestel vergelijkers bekijken om zo zelf te vergelijken bij welke aanbieder het beste een rode iPhone kunt shoppen:

Bekijk de actuele prijzen van een losse rode iPhone 7 - 128GB en 256GB
Bekijk de actuele prijzen van een losse rode iPhone 7 Plus - 128GB en 256GB

rode iphone 7 red

Wat is er nieuw aan de rode iPhone 7 ten opzichte van de eerdere iPhone 7?

Daar kunnen we kort over zijn: eigenlijk heel weinig, behalve de kleur, het gegeven dat er geen 32GB variant van bestaat, en het gegeven dat je een goed doel steunt als je een rode iPhone 7 of rode iPhone 7 Plus koopt, als los toestel of in combinatie met een abonnement. Als je een rode iPhone wil kopen dan zou(den) de opvallende kleur en/of je steun aan het goede doel de motivatie(s) kunnen zijn. Kortweg heeft de rode iPhone dus dezelfde specificaties en eigenschappen als de andere iPhone 7 en 7 Plus toestellen die Apple in september 2016 al op de markt heeft gebracht.

Een rode iPhone met abonnement aanschaffen

Naast dat je voor losse rode iPhones terecht kunt bij iPhone.nl, kun je bij ons ook terecht voor een rode iPhone 7 of 7 Plus in combinatie met een abonnement. Klik voor meer informatie (bijvoorbeeld over de prijzen van RED abonnementen) op een van de links hieronder.

Rode iPhone 7 met abonnement – prijzen vergelijken
Rode iPhone 7 Plus met abonnement – prijzen vergelijken

iPhone 7 - bestellen