Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft de rode variant van de iPhone 8 en 8 Plus aangekondigd. Het gaat hier om product Red, een merk dat samenwerkt met Apple, Microsoft, Motorola en andere grote namen. Product Red is bedoeld om geld in te zamelen voor onderzoek naar aids. Met de verkoop van de Red iPhone 8 en 8 Plus gaat een deel van de opbrengst naar deze organisatie.

Apple heeft niet voor het eerst de Project Red iPhone uitgebracht. Dit gebeurde eerder al met de Apple iPhone 7 Red, die overigens nog steeds verkrijgbaar is. Toch is er een duidelijk verschil met de 8 en 8 Plus, die aan de voorkant voorzien zijn van een zwarte rand. Daarnaast is de achterkant van de iPhone 8 van glas, terwijl de 7 een aluminium achterkant heeft.

Tip: iPhone 8 toestellen op prijs vergelijken

Rode behuizing met zilveren logo

De iPhone 8 en 8 Plus Red zien er gelikt uit. In zonlicht verschijnt een schitterend diepe rode kleur. Binnenshuis ziet dit Product Red er wat minder levendig uit. Het Apple logo op de achterzijde is zilverkleurig. Een mooie combinatie waar je absoluut mee gezien wil worden.

Het goede doel achter Product Red

Product Red is een organisatie die hiv en aids in Afrika wil bestrijden. Dit was een initiatief van activist Bobby Shriver en Bono van de Ierse rockband U2. Product Red partners maken een product dat voorzien is van het Product Red logo. Een deel van de opbrengsten van de verkoop gaat naar Product Red. Deze zamelt het geld in voor Global Fund, dat onderzoek doet naar hiv en aids.

Apple doet sinds 2007 mee met Product Red. In dat jaar bracht Apple de iTunes Red geschenkkaart en de rode iPod Nano en iPod shuffle uit. Pas vanaf 2017 komt Apple met de rode iPhone. Eerder bracht Motorola al een rode smartphone op de markt, die overigens alleen in het Verenigd Koninkrijk en de VS beschikbaar waren.

Het is onbekend welk percentage van de verkoop Apple reserveert voor Product Red. De iPhone 8 en 8 Plus Special Edition hebben dezelfde verkoopprijs als de overige kleuren. Hieruit blijkt dat de consument niet betaalt, maar Apple zelf actief bijdraagt aan dit goede doel.

Vergelijk zelf: abonnementen met iPhone 8

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer