Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

WOW! RollerCoaster Tycoon voor iOS, eindelijk! Toen we hoorden dat deze game beschikbaar kwam voor de iPhone konden we ons geluk niet op. Terecht? Is het nog zo tof als vroeger of valt het stiekem een beetje tegen? Wij hebben het gespeeld en speciaal voor jou een korte review geschreven.

How to play

Het spel is eigenlijk een exacte kopie van de desktop versie. Dus je kan dezelfde attracties bouwen, het spel heeft dezelfde graphics en alle muziekjes etc. zijn gebleven zoals ze waren. Classic dus! Alleen heb je hier dus ook direct te maken met het grootste probleem; hij is niet aangepast voor kleinere schermen. De knopjes zijn in verhouding extreem klein en dus lastig aan te klikken. Na enige tijd kreeg ik hier wel wat handigheid in maar het speelt niet optimaal, vooral niet als je dikke vingers hebt (sorry). Als het je wel lukt om de knopjes goed in te drukken is het spel net zo legendarisch als het al was. Heerlijk!

Lees ook: Klassieke game op de iPhone; Rayman Classic

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Parkscenario’s

Er zijn 95 parkscenario’s beschikbaar in RollerCoaster Tycoon die uit de eerste twee games zijn gehaald (RCT en RCT2). In deze scenario’s heb je de keus uit honderd verschillende achtbanen en attracties, keus in overvloed! Uiteraard kunnen de vele restaurants en winkeltjes niet ontbreken, bouw dus gewoon lekker die kiosk en gooi de prijs van paraplu’s omhoog wanneer het regent! Money maker!

Uitbreidingen

Het is mogelijk om RollerCoaster Tycoon uit te breiden terwijl je speelt. Kies uit: Wacky-Worlds en Time Twister uitbreidingen om nog meer opties vrij te spelen. Zo krijg je in Wacky-Worlds de beschikking over 17 nieuwe parkscenario’s, nog meer speelplezier gegarandeerd!

Lees ook: Zo geef je iemand een app cadeau

Duur?

Mwha, RollerCoaster Tycoon Classic is niet goedkoop: 5,99 euro. De in-app aankopen zijn een paar euro per stuk, let op! dit is dus alleen om je park eenmalig uit te breiden. Of ik het spel zijn geld waard vind? Ja en nee. Het is heel tof dat het zo classic en herkenbaar is. Maar het is ook heel jammer dat de gameplay niet optimaal is door de 1-op-1 kopie van desktop naar iPhone, de knoppen zijn soms gewoon echt te klein. Aanschaffen? Ja! Gewoon proberen en voor even weer ervaren hoe gaaf het is om pretparkeigenaar te zijn.

Download Rollercoaster Tycoon voor iPhone hier!

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer