Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft vandaag tijdens het ‘onderwijs-event’ diverse nieuwe producten en tech aangekondigd. We hebben ze voor je op een rijtje gezet zodat jij, na dit artikel, volledig op de hoogte bent van de laatste tech van Apple.

Voor vele was dit hét moment waar ze al een tijd naar uitkeken. Komt er een nieuwe iPhone, iPad, MacBook? Voor Apple zelf stond het event vooral in het teken van onderwijs en hoe Apple hier zijn steentje aan gaat bijdragen maar ook hoe ze dit in het verleden al hebben gedaan. Al met al zijn dit de onderwerpen waar Apple over gesproken heeft:

1. Nieuwe iPad (2018) met Apple Pencil

Daar is hij dan eindelijk; iPad 2018. De nieuwe (goedkopere) 9.7 inch iPad met Apple Pencil ondersteuning. Hij is even groot als de iPad 2017 en heeft een 10 uur batterijduur, 8 megapixel camera, A10 Fusion chip én Touch-ID. Prijs? Vanaf een kleine €359 en is nu te bestellen via Apple.

Tip: Alle iPhone toestellen op prijs vergelijken

Apple event maart 2018

2. iWorks (update)

iWorks is een verzamelnaam voor de programma’s van Apple: Pages, Numbers en Keynote. Apple heeft een update aangekondigd waardoor de Apple Pencil op de iPad beter zal functioneren met iWorks. Ook zal het makkelijker worden om boeken te maken met Pages.  

3. Garageband en Clips (updates)

Met Garageband kun je eenvoudig muziek spelen, opnemen en delen. Waar je met Clips eenvoudig filmpjes kan maken, bewerken en delen. Beide programma’s krijgen updates. Met Clips kun je voortaan filters toepassen speciaal voor kinderen. Met de nieuwe versie van Garageband is het aantal geluiden vergroot met onder andere dierengeluiden. 

Garageband 2018 iOS

4. Schoolwork

Apple is, op zijn zachts gezegd, vrij trots op hoe het de afgelopen jaren zijn steentje heeft bij kunnen dragen aan het huidige onderwijs. Met de nieuwe cloud-based app voor scholen genaamd Schoolwork kunnen leraren heel eenvoudig documenten, linkjes, bestanden en bijvoorbeeld foto’s delen met studenten. Dankzij Schoolwork kunnen docenten heel eenvoudig volgen in hoeverre de leerling vordert met zijn huiswerk. Volgens Apple hebben ze hier zelf geen inkijk in (alleen de docent zelf).

Everyone can create apple programma

5. ‘Everyone can Create’

Eerder had Apple al het programma ‘everyone can Code’ uitgebracht waarmee iedereen op een interactieve wijze leren programmeren. Tijdens dit Apple event kondigde de techgigant een programma aan voor de creatievelingen onder ons; ‘Everyone can Create’. Met dit gratis lesmateriaal kan jij op een creatieve wijze leren tekenen, muziek maken en leren fotograferen. Deze lessen zijn ook te volgen in de diverse Apple Stores.

Geen iPhone SE 2...

Anders dan dat velen dacht is Apple (nog) niet met de Apple iPhone SE 2 gekomen. Voor sommige mensen de teleurstelling van de avond. Het leek vooraf niet onlogisch dat Apple de iPhone SE 2 zou presenteren, omdat de gewone iPhone SE immers in maart 2016 werd gepresenteerd. Wanneer we de SE 2 dan kunnen verwachten is niet helemaal duidelijk, maar het meest logisch is nu dat Apple in mei / juni van dit jaar (2018) alsnog met dit toestel op de proppen komt. Tegen die tijd kun je dus waarschijnlijk wel een losse iPhone SE 2 kopen, of een abonnement met iPhone SE 2 afsluiten. Nog even geduld dus..., zou je zeggen. We houden je hierover uiteraard op de hoogte via onze website, iPhone.nl! Zodra er meer te melden valt, dan hoor je dat uiteraard van ons.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer