Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het gerucht gaat al langere tijd dat Apple de komende jaren gaat overstappen naar OLED schermen, die gemaakt zullen worden door fabrikant Samsung. Gisteren heeft Samsung verklaard dat het bedrijf een 3-jarig contract met Apple is aangegaan voor het produceren van deze schermen.

OLED schermen

Even opfrissen: wat was OLED ook al weer? Deze lichttechnolgie is de directe concurrent van LCD. Het grote verschil tussen OLED en LCD bevindt zich in het feit dat OLED displays geen achtergrondverlichting nodig hebben. Bovendien is de kijkhoek groter, is het materiaal dunner en is de contrastverhouding beter. Omdat er minder verlichting benodigd is zal de batterij van een iPhone beter gespaard blijven, daarnaast is OLED prettiger voor de ogen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhone 7s of iPhone 8

In 2017 zal Samsung Apple voorzien van deze 5,5 inch schermen. Het gaat om zo'n honderd miljoen 5,5 inch schermen per jaar. Deze nieuwe schermen zullen waarschijnlijk niet voor de iPhone 7s (vermoedelijk maart 2017) bedoeld zijn maar voor de verwachte iPhone 8 (september 2017). Dit sluit niet aan bij het eerdere gerucht dat de iPhone 8 voorzien zal worden van een 5,8 inch AMOLED scherm met een design dat op dat van de iPhone 4/4s lijkt. 

Of Samsung ook schermen voor de 'kleinere' 4,7" iPhones gaat produceren is onbekend, wellicht kiest Apple hier voor de huidige producenten zoals LG of in de toekomst Japan Display.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.