Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wil je een screenshot maken van je iPhone 6 of iPhone 6 Plus, en weet je niet meer precies hoe je dit moet doen? Lees dan het volgende artikel door. We geven je alle informatie en uitleg over het maken van een schermafbeelding en wat te doen wanneer dit niet lukt of werkt.

Zo maak je een schermafbeelding op je iPhone 6 (Plus)

De iPhone 6 en 6 Plus zijn beiden van 2014. Hierdoor werkt een schermafbeelding maken precies hetzelfde. Aan de voorkant bevindt zich een ronde homeknop. Aan de rechter zijkant vind je de fysieke aan/ uit knop. Deze twee knoppen heb je nodig voor het vastleggen van een schermafbeelding oftewel screenshot. Dit gaat als volgt:

  • Open eerst het scherm waarvan je graag een screenshot wilt maken
  • Houd nu de aan/ uit knop aan de rechterzijde ingedrukt
  • Zorg dat je tegelijkertijd de ronde homeknop indrukt
  • Je iPhone scherm laat een korte flits zien. Tegelijkertijd hoor je het sluitergeluid van een camera
  • Je iPhone 6 (Plus) heeft een screenshot gemaakt en slaat deze direct op

Vanuit de galerij kun je de schermafbeelding bewerken of versturen. Synchroniseer met iCloud om ervoor te zorgen dat de schermafbeelding niet verloren gaat.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Schermafbeelding in iOS 11 maken

Draait jouw smartphone op besturingssysteem iOS 11 of hoger? Het maken van een schermafbeelding werkt precies hetzelfde. Enig verschil is de manier waarmee je toestel met de screenshots omgaat. Zo heb je vanaf iOS 11 de keuze om een schermafbeelding direct te bewerken of te versturen. In het laatste geval verdwijnt de afbeelding van je filmrol, wat natuurlijk weer ruimte bespaart.

Screenshot maken lukt niet of werkt niet

Ervaar je problemen met het vastleggen van een screenshot? Let dan mogelijk op de volgende problemen:

  • Verouderd besturingssysteem: is jouw besturingssysteem up-to-date? Met de nieuwste software updates werkt iOS optimaal.
  • Laag batterijniveau: wanneer de accu bijna leeg is, werkt het maken van een screenshot mogelijkheid niet. Leg je iPhone op de oplader en probeer het later opnieuw.
  • Onjuiste werkwijze: soms registreert je smartphone slechts één knop in plaats van beiden. Hierdoor beland je in de stand-by modus of verlaat je een app. Druk de aan/ uit knop en homeknop niet gelijktijdig in maar net iets na elkaar. Vaak werkt dit wél.
  • Defecte knoppen: soms lukt het niet om een schermafbeelding te maken, simpelweg omdat één of beide knoppen defect is. Ga langs een officiële iPhone reparateur.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer