Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een screenshot van je iPhone 7 scherm maken? Hieronder beschrijven in enkele stappen hoe je dit doet. Heel moeilijk is het niet, we laten je dan ook zien hoe dit op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus werkt. Een screenshot iPhone 7 werkt niet? We bespreken de problemen en mogelijke oplossingen.

Wat is een screenshot?

Een screenshot (schermafbeelding) op de smartphone is hetzelfde als een printscreen op de pc. Dit is een afbeelding van wat er op dat moment op het scherm zichtbaar is. Met een schermafbeelding kun je belangrijke gebeurtenissen of gegevens bewaren. Een screenshot maken met iPhone vraagt een aparte handleiding. Zo hangt het er helemaal vanaf welk model iPhone je hebt. We laten je nu zien hoe je een screenshot maakt met de iPhone 7 en 7 Plus modellen uit 2016.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Schermafbeelding maken: handleiding

De iPhone 7 en 7 Plus zijn beiden uitgerust met een homeknop. Deze vind je onderaan het scherm van je toestel. De homeknop is belangrijk,  je zult hem nodig hebben bij het maken van je screenshot. Het verschil met vorige iPhones is dat je de homeknop van de iPhone 7 (Plus) niet meer fysiek kunt indrukken. Middels trillingen wordt het gevoel van indrukken nagebootst. Een screenshot iPhone 7 (Plus) maken werkt op de volgende manier:

  • Open het scherm waarvan je een schermafbeelding wil maken
  • Hou de homeknop tegelijkertijd met de powerknop in gedrukt
  • Het scherm wordt even wit en je hoort een klik: de screenshot is genomen

De powerknop vind je aan de rechterkant van je toestel. Verwar deze niet met de volume omhoog- en omlaagknop, die juist aan de linkerkant van het toestel zit.

Schermafbeelding opslaan en bewerken

Na het maken van een screenshot slaat het toestel deze automatisch op. Opgeslagen screenshots vind je terug in je map met foto’s. Vanaf iOS 11 is het mogelijk om een schermafbeelding direct te bewerken. Maak eerst een schermafbeelding en tik op de vertoning die je te zien krijgt. Onderaan de afbeelding zie je een aantal bewerkingstools. Voeg een tekst toe of teken er zelf iets bij. Je kunt kiezen uit verschillende vormen of een handtekening toevoegen. Ook biedt iOS je de mogelijkheid om de afbeelding bij te snijden. Een schermafbeelding delen? Dit doe je heel eenvoudig via WhatsApp, Facebook, e-mail of een van de andere geïnstalleerde applicaties.

Screenshot iPhone 7 werkt niet

Je wilt een screenshot op iPhone 7 (Plus) maken maar het werkt niet. Het kan zijn dat je de homeknop en powerknop niet tegelijkertijd indrukt. Hierdoor reageert één van beide knoppen als eerste. Dit resulteert in het activeren van je startscherm of juist het uitschakelen van het scherm. Klik je als eerste op de homeknop en heb je een applicatie open staan, dan wordt deze afgesloten. Probeer de homeknop en powerknop écht tegelijkertijd in te drukken.

Screenshot iPhone 7 lukt niet ondanks dat je de knoppen tegelijkertijd indrukt? Misschien ervaar je één van de volgende problemen:

  • Je besturingssysteem is niet bijgewerkt naar de nieuwste versie
  • De batterij is bijna leeg
  • Een van de knoppen functioneert niet goed meer

Het is belangrijk om je toestel altijd te voorzien van de nieuwste iOS versie. Alleen zo blijf je goed beschermd tegen schadelijke software. Bovendien werken alle functies op je iPhone optimaal. Is je batterij bijna leeg, dan leg je de smartphone aan de oplader. Probeer na een halfuur of je een screenshot kan maken. Bij een defecte homeknop of powerknop zit er niets anders op dan dit te laten repareren. Kies hierbij altijd voor een erkende iPhone reparateur.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer