Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met behulp van dit artikel kun je eenvoudig leren hoe je een schermafbeelding ofwel een screenshot kunt maken met je iPhone X toestel. Had je voorheen een oudere iPhone, dan maakte je een screenshot met de homeknop. Bij de iPhone X ontbreekt deze homeknop. Lukt het niet om een schermafbeelding te maken? Na het lezen van dit artikel wel!

Screenshot maken met de power- en volumeknoppen

Een screenshot met de iPhone X maken is helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je hiervoor gebruikt zijn de power- en volumeknoppen. De powerknop wordt ook wel de sidebutton genoemd en is een grote knop aan de rechterzijkant. De volumeknoppen vind je aan de linkerzijde van het toestel.

 1. Open het scherm waarvan je een schermafbeelding wilt vastleggen
 2. Druk de powerknop in
 3. Druk tegelijkertijd de bovenste volumeknop in
 4. Je toestel maakt een screenshot, herkenbaar aan een kort flitsend scherm

Zo eenvoudig is het maken van een screenshot op de iPhone X. Wist je dat je ook een screenshot kunt maken met behulp van AssistiveTouch? Dankzij deze functie hoef je de knoppen aan de zijkanten niet meer in te drukken. Je activeert deze functie als volgt:

 1. Ga naar instellingen à algemeen à toegankelijkheid
 2. Scroll naar beneden tot aan AssistiveTouch en schakel deze optie in
 3. Ga naar het toplevelmenu en druk op het plusteken
 4. Tik op het nieuwe pictogram en kies screenshot

Open het scherm waarvan je een schermafbeelding wil maken en klik op de AssistiveTouch knop. Op deze manier maak je een schermafbeelding.

 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Screenshot iPhone X werkt niet

Probeer je tevergeefs een screenshot te krijgen van je scherm? In sommige gevallen werkt dit niet of lukt het niet. We geven je 3 mogelijke oorzaken en oplossingen.

 1. Je gebruikt de volume-omlaag knop

Voor het maken van een schermafbeelding op iPhone X moet je écht de volume-omhoog knop in combinatie met de powerknop indrukken. Gebruik je de verkeerde knop, dan lukt het niet om een schermafbeelding te maken.

 1. De batterij is leeg

Bij een laag batterijvermogen is het soms niet mogelijk om een screenshot te maken. Laad de batterij op en maak alsnog de schermafbeelding.

 1. Controleer de nieuwste iOS update

Soms zit het probleem hem in een kleine bug binnen de software. Werk de iPhone X bij naar de nieuwste versie van iOS.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer