Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vorige maand deed Foxconn, één van Apple's fabrikanten, een bod op de fabriek van het beeldscherm bedrijf Sharp. Vandaag is dit bod van $ 6.2 miljard geaccepteerd. Dit bod is mede geïnvesteerd door Apple.

Dit nieuws werd vanochtend bekend gemaakt door Nikkei Asian Review. Vorig jaar werd al duidelijk dat Foxconn interesse had in Sharp. Apple zou een aandeel als investeerder hebben in de overname van Sharp, of dit ook daadwerkelijk waar is, is nog maar de vraag.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Maken en assembleren

In de huidige situatie worden er in de Foxconn fabriek alléén Apple producten geassembleerd. Met het verkrijgen van de Sharp fabriek kan Foxconn nu ook eigen Apple onderdelen gaan fabriceren, waarmee de fabriek dus een veel groter aandeel in het productieproces van bijvoorbeeld de iPhone krijgt. Op dit moment worden de iPhone displays gefabriceerd door Japan Display, Sharp, Samsung en LG, waarna deze vervolgens geplaatst worden door Foxconn.

Foxconn fabriek

Foxconn, foto afkomstig van mashable.com

OLED op iPhone in 2018

Het gerucht ging eerder dit jaar dat een andere fabrikant, Japan Display, binnenkort begint met een massaproductie voor OLED schermen. OLED heeft geen achtergrondverlichting nodig en is daarom veel energiezuiniger en bovendien fijner voor de ogen dan LCD. Daarnaast is een OLED display veel dunner. Wellicht gaat Foxconn/Sharp zich ook bezig houden met de OLED productie?

iPhone 7

Met de overname van Sharp zal Foxconn zich in ieder geval flink bezighouden met de productie van de iPhone 7, waar langzamerhand ook steeds meer informatie over uitlekt. We mogen ons eerst nog verheugen op de iPhone 5se, die al voor ons klaar ligt voor de release op 15 maart.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.