Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Heb je al kennis gemaakt met de iPhone XS? Deze is met mobiel abonnement of als los toestel verkrijgbaar. Wat zijn de voordelen van de simlockvrije iPhone XS? In dit artikel lees je hier meer over. Je ontvangt van ons tips over de meest voordelige keuze.

Apple iPhone XS specificaties

De iPhone XS is sinds september 2018 verkrijgbaar. Dit model kwam samen met de XS Max en de XR op de markt. Het 5,8 inch super amoled scherm zorgt voor een heldere en kleurrijke weergave. Deze smartphone heeft een groot scherm maar een kleinere behuizing dan de iPhone 8 Plus. Dit komt omdat de XS schermvullend is.

De behuizing is van roestvrijstaal. Deze is ip68 gecertificeerd en kan tot 2 meter gedurende 30 minuten onder water blijven. De iPhone XS blijft dan gewoon nog werken.

De krachtige A12 chip is een stuk sneller en energiezuiniger dan zijn voorganger. De accu gaat dan ook een stuk langer mee. Ook de camera is verbeterd. Deze biedt ondersteuning voor smart hdr, wat voor mooiere foto’s zorgt. De dual 12mp & 12mp hoofdcamera heeft een 2 x optische zoomlens. Verder is de iPhone XS uitgerust met Face ID, stereo luidsprekers en ondersteuning voor Qi draadloos opladen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Voordelen van de simlockvrije iPhone XS

Het moderne design en camera met smart hdr maken deze iPhone XS zeer populair. De iPhone XS is als los toestel simlockvrij. Wat is simlockvrij eigenlijk? Dit heeft te maken met een blokkering die de provider op het toestel zet.

De meeste smartphones worden via een provider verkocht. Denk maar eens aan Vodafone, T-Mobile of KPN. De provider wil zijn klanten graag bij zich houden. Daarom zet deze een simlock op de iPhone XS. Dit betekent dat alleen een simkaart van de desbetreffende provider in het toestel werkt. Bij een simlockvrije smartphone is deze blokkering niet aanwezig. Hiermee bepaal je zelf bij welke provider je een mobiel abonnement afsluiten. Ook iedere willekeurige prepaidkaart past in elke iPhone XS.

De voordelen van een simlockvrije iPhone XS op een rij:

  • Je zit niet aan een provider vast
  • Gebruik van buitenlandse simkaarten mogelijk
  • Meer vrijheid op het gebied van overstappen
  • Verhoogt de waarde van de smartphone

Veel providers verkopen losse smartphones als simlockvrij toestel. Ga je voor een simlockvrije iPhone XS, kijk dan zeker bij de losse smartphones. De garantie op het toestel blijft hetzelfde. Je kunt zelf bepalen wanneer je voor een nieuwe iPhone kiest. Ook bepaal je jouw eigen abonnement. Zo kun je gebruik maken van de beste aanbiedingen en veel geld besparen. Overigens verkopen steeds meer providers de simlockvrije iPhone ook inclusief abonnement.

IPhone simlockvrij laten maken

De meeste iPhones na 2014 zijn simlockvrij. Heb je nog een toestel met simlock? Deze kun je simlockvrij laten maken. Check eerst of je iPhone een simlock heeft. Dit doe je door een simkaart van een andere provider in de smartphone te plaatsen. Kun je hiermee gewoon bellen en internetten, dan is je iPhone zeker simlockvrij. Is dit niet het geval, dan moet je deze nog simlockvrij laten maken. Dit kan bij de meeste providers kosteloos, mits er een jaar na aankoop verstreken is.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer