Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Er is een nieuwe Siri bug opgedoken waarmee het toestel van een iPhone gebruiker gehackt kan worden. Deze hack werkt op de iPhone 6s en 6s Plus en is te gebruiken middels de virtuele assistent Siri.

Onlangs dook er al een andere iPhone hack op, maar deze bleek nep te zijn. Door het indrukken en opvragen van Siri met de wijsvinger werd deze al herkend door de smartphone, waarna automatisch toestemming verleend werd. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Deze hack werkt wel

De eerste video's van deze 'bug' doken gisteravond op op social media. Een iPhone 6s of 6s Plus is te hacken met een Siri commando en 3D Touch. Deze hack werkt alléén met de Engelstalige versie van Siri.

Als het toestel vergrendeld is moet Siri opgeroept worden, waarna gevraagd wordt om Twitter te doorzoeken met het commando 'Search Twitter'. Daarna kan je Siri vragen om te zoeken naar een e-maildienst zoals at-sign yahoo dot com of at-sign hotmail dot com. Vervolgens gaat Siri op zoek naar Tweets met deze inhoud.

Na een Tweet te zien met een e-mailadres kan je deze middels 3D Touch aanklikken (op het adres). Klik op 'Nieuw Contact' gevolgd door 'foto toevoegen'. Op deze manier kan je de foto's op het toestel zien. De 'hacker' heeft dus geen verdere toegang tot je iPhone.

Hoe ga ik dit tegen?

Door naar Instellingen te navigeren en vervolgens in het Privacy-menu Foto's te selecteren kom je bij een scherm waarin je Siri toegang tot foto's kan ontnemen. Eventueel kan je Siri ook nog toegang tot Twitter ontnemen.

Wanneer is dit verholpen?

Als een dergelijke bug aan het licht komt wordt deze vaak snel verholpen. Het is altijd maar de vraag hoe de personen die dit ontdekken aan deze informatie komen. Deze complexe wijze zal waarschijnlijk weinig uitgevoerd worden, omdat Siri op Engels ingesteld moet zijn en je bovendien gebruik moet maken van Twitter.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.