Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het gebruik van Siri heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo is het bijvoorbeeld erg handig als even je handen vol hebt en toch iemand een berichtje wilt sturen. Maar wanneer je Siri toestemming geeft om vanaf het toegangsscherm allerlei acties uit te voeren kan je privacy in gevaar komen. Zo is het gemakkelijk misbruik te maken van de goedgelovige spraakassistent.

Mobiele data uitschakelen

Zo is er op Reddit een nieuwe Siri-bug ontdekt. Een ietwat slordig foutje dat erg vervelend kan zijn voor de iPhone-eigenaar. Het is namelijk mogelijk vanaf het toegangsscherm de mobiele data uit te schakelen. Vraag je aan de lieftallige assistent “Schakel mobiel data uit” dan is er niet veel aan de hand. Siri zal eerst vragen of je jouw iPhone kunt ontgrendelen, waarna de spraakopdracht wordt uitgevoerd. Vraag je echter eerst naar “Mobiele data”, dan is het uitschakelen van mobiele data ineens kinderspel voor iedere buitenstaander. Met de spraakopdracht “mobiele data” krijg je het desbetreffende menu voor je. Hierbinnen is het eenvoudig om met slechts één klik de mobiele data uit te schakelen.

Lees ook: Deze drie knoppen laten je iPhone crashen 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Niet alleen mobiel data

Deze bug is zowel in de Engelstalige als Nederlandstalige Siri terug te vinden en geldt voor meerdere functies. Met deze bug kun je binnen een handomdraai functies als Wi-Fi en Bluetooth in- en uitschakelen.

Lees ook: Siri bug met iOS 9.3.1 opgelost

Is het gevaarlijk?

Met de op Reddit gevonden bug loop je niet direct in gevaar, wel kan het vervelende situaties veroorzaken en geeft het onveilig gevoel dat het kinderlijk eenvoudig is om via Siri instellingen zonder toestemming van de echte eigenaar te wijzigen.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.