Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple zal bij de nieuwe software update Siri flink wat nieuwe functies gaan geven. Eén daarvan zal het gebruiksgemak en de privacy flink doen verbeteren. Wil je weten hoe? Lees dan verder. 

Als fervent Siri gebruiker roep ik regelmatig “Hé Siri!” Soms heeft dit als resultaat dat meerdere telefoons oplichten. Daarbij wil Siri soms ook uit zichzelf uit zijn winterslaap komen. Het is altijd fijn wanneer Siri in actie komt, maar ongevraagde hulp kan soms flink ongelegen komen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Lees ook: Handige manieren om Siri in te zetten

In een ideale situatie zou Siri alleen maar moeten reageren op jouw stemgeluid. Dit om te voorkomen dat andere mensen gebruik maken van je spraakassistent. Helaas is de werkelijkheid anders en hebben we allemaal wel eens ongelegen ‘Siri-momentje’ gehad. Een spraakassistent die op iedereen reageert kan naast vervelend ook meer serieuze gevolgen hebben en privacy gevaren met zich meebrengen. Wanneer je aan Siri vraagt: “Wie ben ik?” poppen er namelijk allerlei persoonlijke gegevens in beeld. Niet heel fijn.

Apple is nu druk bezig om de persoonlijke assistent echt strikt persoonlijk te maken. Door het trainen van van de spraakassistent zou het mogelijk moeten worden dat Siri alleen naar jou luistert. Achtergrondgeluid en omstanders zullen dan geen invloed meer hebben op jouw Siri. Door tijdens het instellen van iOS een aantal zinnen uit te spreken, is het mogelijk dat Siri aan je stem gaat wennen en dus ook gaat herkennen. Ook zou het mogelijk kunnen zijn om een eigen  begroeting in te stellen, in plaats van de nu gebruikelijke “Hé Siri”.

Lees ook: Hoe Siri nieuwe talen leert

De combinatie stem en ‘spraakwachtwoord’ zal het antwoord moeten zijn op alle Siri-kwesties. Met het codewoord zal het ook met een ietwat schorre stem of fikse verkoudheid mogelijk moeten zijn om Siri te openen.

Pas na de update naar iOS 11 kunnen we met zekerheid zeggen of deze nieuwe technieken daadwerkelijk worden toegepast. Het gerucht gaat dat Siri bij deze update flink wat nieuwe functies zal krijgen.

Lees ook: Zo schakel je Siri uit op je iPhone of iPad

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.