Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhones die draaien op iOS 11 bieden een verbeterde privacy. Zo is het mogelijk om privacygevoelige notificaties te verbergen wanneer het scherm vergrendeld is. De gebruiker ziet wel dat er een bericht is binnengekomen, maar kan hier de inhoud niet van zien. Zo kunnen familieleden, vrienden of collega’s nooit ongevraagd meelezen. Helaas is er een bug in iOS 11 gevonden. Als gevolg hiervan leest Apple Assistant Siri de notificaties voor terwijl de iPhone vergrendeld is.

Dit is een ernstige fout waardoor de privacy van iPhone gebruikers in het geding komt. Wanneer een WhatsApp-bericht, sms of andere notificatie binnenkomt waarvan gebruikers niet willen dat andere dit meekrijgen, moet dit ook zo blijven. De Siri Assistant leest de notificatie evengoed voor. Dit doet Siri gelukkig niet vanzelf, maar wel door de thuisknop of de knop aan de zijkant op de iPhone X in te drukken, in combinatie met de functie read my notifications. Het gaat hier om inhoud van notificaties van WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger, Skype en andere apps.

Vergelijk: Alle abonnementen met iPhone toestellen vergelijken

Oplossing voor het probleem

Zolang Apple het probleem niet verhelpt moeten gebruikers zelf met een oplossing komen. Dit kan door de notificaties voor vergrendelde schermen uit te zetten. Per app kunnen gebruikers zelf aangeven of het toestel notificaties mag tonen. Wie privacy hoog in het vaandel heeft staan, kan er tijdelijk beter voor kiezen om privacygevoelige notificaties uit te schakelen. Apple is op de hoogte gebracht van het lek en zal dit probleem zo snel mogelijk oplossen. De bug zit niet alleen in iOS 11 maar zeer waarschijnlijk ook in de testversie van de volgende iOS update. Er is voor Apple nog veel werk aan de winkel.

iOS automatische app updates

Naast het updaten van de laatste iOS versie is het ook belangrijk om apps up to date te houden. Automatische app updates kunnen in iOS worden in- of uitgeschakeld. Bij automatische updates is het niet langer nodig om deze via de App Store handmatig te installeren.

Automatische updates van apps inschakelen gaat via de volgende stappen:

  • Open de app instellingen op de iPhone
  • Ga naar iTunes en App Store
  • Zet de schakelaar bij updates op groen of aan

Het automatisch updaten van apps heeft een aantal voor- en nadelen. Met de automatische updates ben je verzekerd van de hoogste beveiliging en snelste foutoplossingen. Nadeel is dat je hiermee ook wat controle uit handen geeft. Een update kan namelijk ook weer wat fouten bevatten, daarom is het soms beter om even te wachten met een nieuwe update. Grote en bekende apps vertonen over het algemeen weinig bugs en doen er alles aan om hun gebruikers zo goed mogelijk te beschermen.

Profiteer nu van de aanbiedingen: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.