Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Zoals we al eerder op iPhone.nl schreven wordt Siri steeds slimmer. Toch zijn er hier en daar nog haperingen. Zo is Siri nog geen genie in het vinden van de juiste uitspraak van namen uit je contactenlijst. Hierdoor kan het zo zijn dat Siri moeite heeft met het herkennen van namen die je verwerkt in je spraakopdrachten.

Hoewel Siri soms bijna als een beste vriend aanvoelt, is en blijft dit handige foefje een computer. De uitspraak van bepaalde namen en bedrijven kan hierdoor soms wat problemen opleveren. Vooral namen die iets verder gaan dan de Hollandse tak van sport en dus wat zeldzamer of ongebruikelijker zijn, kunnen voor wat spraakverwarring zorgen. 

Lees ook: Siri herkent straks je stem

Gelukkig is de redding nabij en kun je voortaan je iPhone aanleren om namen op een juiste manier uit te spreken. Lees hier hoe je dit stap-voor-stap het beste kunt aanpakken:

Stap 1: Open allereerst het adresboek van je iPhone (of iPad)
Stap 2: Scroll door naar de naam die voor Siri een ware tongbreker is
Stap 3: Heb je de desbetreffende naam gevonden? Tik dan nu op Wijzig
Stap 4: Scroll weer een stukje verder naar beneden en tik op Voeg veld toe
Stap 5: Kies voor de optie Uitspraak voornaam om de uitspraak van voornamen en bedrijfsnamen aan te passen. Liever een andere uitspraak voor de achternaam? Selecteer dan de optie Uitspraak achternaam
Stap 6: Typ fonetisch de uitspraak van de naam, zodar Siri weet hoe de naam herkent en uitgesproken dient te worden
Stap 7: Sla de boel op en test direct of de fonestische spelling Siri een handje heeft geholpen

Lees ook: Zet Siri in iOS 11 in als vertaler

De Nederlandstalige Siri loopt wat achter op zijn Engelstalige collega. Binnen de Engelstalige Siri is het aanleren van een andere uitspraak namelijk al een stuk makkelijker. Door simpelweg aan Siri te vermelden dat de uitspraak niet goed is ("That's is not how you say that"), kun je Siri direct de juiste uitspraak aanleren.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer