Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met Siri kun je iemand bellen of een berichtje sturen. Ook kun vol gemak het weer checken en muziek door Siri laten herkennen. Maar wist je ook dat je Siri prima als vertaler kunt inzetten? Lees in deze tip hoe je dit kunt doen en welke talen beschikbaar zijn.

iOS 11: Siri lost alle taalbarrières op

Vanaf iOS 11 is het mogelijk om via Siri zinnen of woorden te vertalen. Dit is natuurlijk onwijs handig als je tijdens je vakantie in een restaurant eten wil bestellen. Geef Siri de opdracht om iets te vertalen en je krijgt niet alleen de vertaling maar ook de uitspraak cadeau. Dit is natuurlijk ideaal als er flinke tongbrekers in de zin voorkomen en de ene leuke serveerster je ondanks al je inspanning nog steeds niet verstaat.

Tip: overzicht met alle iPhone toestellen - vergelijk prijzen

Lees ook: Handige manieren om Siri in te zetten

Oefen wel even je Engels

Op dit moment kan Siri alleen nog maar vanuit het Engels je een helpende hand bieden. Gelukkig beheersen de meeste Nederlanders wel een aardige hoeveelheid (steenkolen) Engels. Siri vertaalt vanuit het Engels naar de volgende talen:

  • Frans
  • Spaans
  • Italiaans
  • Duits
  • Chinees

Vertalen met Siri

Om aan de slag te kunnen gaan met deze handige functie dien je wel eerst je Siri opnieuw in te stellen naar het Engels. Wanneer je dat hebt gedaan kun je officieel aan de slag en is geen enkel taalbarrière nog te hoog.

  1. Allereerst, om van de Engelstalige Siri gebruik te kunnen maken dien je naar Instellingen te gaan

  2. Tik op het kopje Siri

  3. Selecteer daar Taal en kies voor Engels (Verenigde Staten)

  4. Houd de homeknop ingedrukt, zodat je Siri kunt activeren

  5. Stel de vraag als volgt: How do you say … in … ?  

Lees ook: Hoe Siri nieuwe talen leert

Op het eerste stippellijntje zeg je het woord of de zin die vertaald moet worden. De tweede stippellijn is er voor de taal die je graag wil horen. Let er wel op dat je alles in het Engels zegt.

Wanneer je  de vertaling nog een keer wil horen, kun je rechts naast de vertaling op de Opnieuw afspeelknop tikken. Ook goed om te weten: deze handige feature werkt ook wanneer je de vraag typt.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer