Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Heb je al eens van een slofie gemaakt? Dit is een selfie video met vertragingseffect. Dankzij dit effect zijn dit soort selfie video’s heel leuk om te delen. Met je iPhone 11 of iPhone 11 Pro maak je deze bijzondere video. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.

Verschil tussen een slofie en selfie

Vergis je niet, er is een duidelijk verschil tussen een slofie en een selfie. Een slofie is een video die je van jezelf maakt en waarin een vertragingseffect zit. Een selfie is een foto die je van jezelf maakt. In het laatste geval gaat het om een stilstaand beeld, terwijl een slofie bewegend beeld laat zien.

Waarom zou je een slofie maken? Omdat de vertraging een zeer leuk effect geeft. Sinds Apple dit geïntroduceerd heeft maken steeds meer mensen een slofie. Je gaat dit soort video's straks heel vaak op social media tegenkomen.

Losse iPhone 11 toestellen vergelijken

Abonnementen met iPhone 11 vergelijken

Alleen vanaf iPhone 11 mogelijk

Het maken van een slofie is alleen vanaf iPhone 11 (Pro) mogelijk. Apple heeft laten weten dat ze het woord slofie willen vastleggen als merk. Slofie moet dus een merknaam zowel in de VS als in Europa worden. Met het vastleggen van de merknaam voorkomt Apple dat iPhone apps dezelfde functie aanbieden terwijl het toestel de functie eigenlijk niet ondersteunt. Nogmaals: alle toestellen ouder dan iPhone 11 kunnen niet met deze functie omgaan.

Slofie maken: zo werkt het

Hoe maak je een slow motion video van jezelf? Hiervoor heb je een iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max voor nodig. Vanaf 2020 werken dan uitgebrachte iPhones ook met slofie. Zo maak je deze megacoole video:

  • Open de camera app op je iPhone 11
  • Verschuif de cameramodus naar slowmotion
  • Kies eventueel voor de selfiestand (camera draaien)
  • Tik op de rode opnameknop
  • Om te stoppen: tik nogmaals op de rode knop

Je slofie is nu klaar. Deze is terug te vinden en de galerij op je smartphone. Van hieruit kun je de slow motion video bewerken of delen.

Dit doe je met een slofie

Weet je wat je allemaal met een slofie kunt? Het is heel leuk om deze slowmotion video als profielfoto in te stellen. Dit kan op Facebook of op een ander social media kanaal. Let erop dat niet alle social media sites een video als profielfoto toestaan. Verder is het ook leuk om deze video op Instagram te delen, eventueel via IGTV (Instagram tv). Natuurlijk ook leuk om via WhatsApp of e-mail te delen: verras je vrienden met een grappige slowmotion video.

Haal het maximale uit je slofie en beweeg tijdens de opname. Zo is duidelijk te zien dat het hier om een slow motion opname gaat.

Slowmotion video met andere iPhones maken

Kun je alleen met de iPhone 11 een selfievideo met vertragingseffect maken? Ja, deze functie zit niet in oudere toestellen. Toch kun je met andere iPhones wel een slow motion video maken. Dit doe je met de hoofdcamera oftewel de camera aan de achterzijde van het toestel. Dit kan vanaf iPhone 5 en hoger. Het gaat hier niet om een echte slofie, maar de video heeft wel een vertragingseffect. Heb je dus geen iPhone 11, gebruik dan gewoon de hoofdcamera van je iPhone. Voor een selfie video zul je even goed moeten richten of je laat iemand anders een video van jou maken. Zo lijkt het net alsof je een slofie met een iPhone 11 hebt gemaakt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Beeldsnelheid en resolutie met iPhone 11 Pro aanpassen

Bij de iPhone 11 (Pr) zit nog een extra functie: het aanpassen van de beeldsnelheid en resolutie. Zo kun je zelf de snelheid van de slofie bepalen. Wijzig je de resolutie, dan wordt het videobestand groter. Houd hier rekening mee, omdat een groter bestanddelen ook meer data vraagt.

De beeldsnelheid en resolutie aanpassen kan niet met de iPhone 11. Deze functie vind je dan ook alleen bij de iPhone 11 Pro (Max) terug.

Overstappen op de iPhone 11 (Pro)

Lijkt het jou leuk om slofies te maken en deze met anderen te delen? Dit doe je het beste met de iPhone 11 of iPhone 11 Pro (Max). Heb je een ouder toestel en twijfel je over de aanschaf van een nieuw exemplaar? Dan is het nu het moment om over te stappen. De iPhone 11 modellen zijn in het najaar van 2019 uitgebracht. Deze moderne smartphones draaien op besturingssysteem iOS 13. Onder de motorkap vind je een krachtige Apple A13 Bionic-chip met 4 GB werkgeheugen. De hoofdcamera bestaat uit drie lenzen, terwijl de selfiecamera twee lenzen heeft. Met deze uitstekende specificaties zijn de iPhone 11 modellen altijd een goede keuze.

Losse iPhone 11 toestellen vergelijken

Abonnementen met iPhone 11 vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer