Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het smartphonegebruik is de afgelopen jaren flink toegenomen. Dit heeft als resultaat dat we ook steeds meer tijd doorbrengen met apps. Na grondig onderzoek van App Annie zijn er een aantal confronterende feiten en cijfers boven tafel gekomen.

Uit het onderzoek van App Annie is onder andere gebleken dat de gemiddelde smartphonegebruiker per dag gemiddeld negen verschillende apps opent. Na een maand is het aantal gebruikte apps opgelopen tot dertig. De landen die het actiefst gebruikmaken van apps zijn: India, Brazilië, China, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan, Mexico en het Verenigd Koninkrijk. Negen apps per dag en dertig apps per maand klinken als een flink aantallen, maar er valt een kanttekening te maken. Binnen het onderzoek van App Annie telden alle apps, dus ook de standaard apps. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van de Telefoon-app om iemand te bellen, telt dat al als een app.

Lees ook: Apple: "Meer focus op video"

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Meer dan 60 apps

In het onderzoek van App Annie kwam ook naar voren dat gebruikers gemiddeld 60 tot 90 apps op hun smartphone hebben staan. Het overgrote deel van deze apps wordt dus amper gebruikt.

Opvallend is dat iPhone-bezitters over het algemeen meer apps gebruiken dan Android-gebruikers. Daarbij valt ook op te merken dat bezitters van een Android telefoon meer games spelen.

Lees ook: Apps automatisch updaten op een iPhone of iPad

Twee tot drie uur

Welke apps worden het meest worden gebruikt? Stipt op één staan de tools. Denk bijvoorbeeld de rekenmachine-app, navigatie en notitie-app. Op twee staan bij de iOS gebruikers social media-apps. Apps die het vaakst per dag geraadpleegd worden zijn dating-apps. Deze apps worden gemiddeld 4 keer per dag geraadpleegd. Daarbij raken we gemiddeld tussen de twee en drie uur per dag verstrikt in onze apps. Oef..

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.