Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vorige week werd bekend dat het Amerikaanse bedrijf Snap Inc., het bedrijf achter de super populaire amusementsapp ‘Snapchat’, naar de beurs gaat. Volgens het bedrijf zijn de papieren hiervoor inmiddels ingediend. Het zou gaan om een slordige 3 miljard dollar die het bedrijf op de markt wenst aan te trekken via een aandelenemissie.

Populariteit van Snapchat

Snapchat is een populaire app die (zoals je waarschijnlijk wel weet) vooral door jongeren wordt gebruikt. In Nederland is het aantal Snapchat gebruikers van 2013 tot en met 2016 gestegen van circa 300.000 tot rond de 950.000 (bron Buzzcapture.com). Dat wil zeggen dat ongeveer 1 op de 17 Nederlanders de app op zijn Smartphone geïnstalleerd heeft. Wereldwijd zijn er natuurlijk veel meer gebruikers, midden 2016 zouden er volgens Snap Inc. wereldwijd meer dan 150 miljoen dagelijkse gebruikers zijn van de app. Dit is bijvoorbeeld meer dan het aantal dagelijkse gebruikers van de dienst Twitter. Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan de populariteit van Snapchat, het aantal gebruikers groeit wereldwijd gezien nog steeds.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Snapchat nog steeds zeer verliesgevend, inkomsten vallen nog tegen

Bijzonder in dit verband is wel dat het bedrijf nog steeds grote verliezen lijdt, ondanks dat het al meer dan 5 jaar bestaat. Zo noteerde het bedrijf in 2016 een omzet van ongeveer 400 miljoen dollar, afgezet tegen een verlies van circa 500 miljoen dollar. Ruwweg geeft Snap Inc. 5 jaar na oprichting dus meer dan 2 keer zoveel geld uit als dat er binnenkomt. In je eigen huishouden zou dat waarschijnlijk tot problemen leiden… Speerpunt van het bedrijf zijn de advertentie-inkomsten, hier is het bedrijf grotendeels van afhankelijk. De advertentie-inkomsten zijn in het laatste jaar wel enorm gestegen, maar de vraag is of deze uiteindelijk de enorme kosten die het bedrijf maakt kunnen dekken.

Beursgang, en zelf aandelen Snapchat kopen

Als de beursgang een succes wordt kunnen de Amerikaanse oprichters van het bedrijf (voormalig studenten van de prestigieuze Stanford universiteit in Californië), Bobby Murphy en Evan Spiegel, in ieder geval in hun handen wrijven; zij hebben namelijk een groot deel van de aandelen in handen. Enkele jaren geleden weigerden de oprichters nog een overnamebod van een aantal miljard dollar, van zowel Facebook als Google. In november 2015 schreven we daar al eens iets over. De oprichters van Snapchat hebben kennelijk altijd geloofd in het succes op de langere termijn van de door hen bedachte sociale media (foto) app.

Hoe de beursgang van Snapchat gaat uitpakken zal de tijd leren. Heb je zelf veel vertrouwen in de beursgang en toekomst van Snapchat, dan heb je nu nog de mogelijkheid om aandelen Snapchat te kopen, via een instelling als bijvoorbeeld Binck Bank.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.