Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Snapchat, bekend van de fotofilters, heeft een nieuw effect aan zijn app toegevoegd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de true depth camera aan de voorzijde van de iPhone X. Van virtuele face painting tot realistische maskers, de app is aardig uitgebreid.

Het gaat hier om AR, alleen beschikbaar op de iPhone X. Dankzij de AR lenzen is de iPhone camera beter in staat om het gezicht tot in detail in kaart te brengen. De speciale filters reageren op het omgevingslicht en brengen schaduweffecten toe. Hierdoor zien de aangebrachte maskers of schilderingen er wel heel realistisch uit.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Alleen voor iPhone X

De AR-lenzen zijn alleen beschikbaar voor iPhone X. Dit komt omdat andere iPhones niet voorzien zijn van truedepth camera. Deze camera is door Apple ontwikkeld en wordt voornamelijk gebruikt voor Face ID, de nieuwe manier van gezichtsherkenning. De truedepth camera legt het gezicht op meer dan 30.000 punten vast en maakt hier een analyse van. Zelfs bij veranderende gezichtsbeharing of het plots dragen van een bril wordt het eerder gescande gezicht herkend. Zoals we aan Snapchat zien, kan de truedepth camera ook voor andere toepassingen dienen.

Snapchat heeft ruim 7 maanden gewerkt aan het vrijgeven van de AR lenzen. Het heeft even geduurd, het resultaat mag er wezen. Zulke realistische 3D selfies hadden we nog niet eerder gezien. Deze extra functie is dan ook een hele verbetering ten opzichte van de oudere lenzen.

Snapchat moet concurrent Instagram voor blijven

Net als de eeuwige strijd tussen Apple en Samsung, concurreren ook Snapchat en Instagram sterk met elkaar. De applicatie Snapchat is in 2011 uitgebracht en was vooral in de beginjaren enorm populair. De laatste tijd wordt de app beduidend minder vaak gebruikt. Mensen lijken een beetje moe te worden van de standaard lenzen/filters.

Met de vernieuwde AR lenzen hoopt Snapchat weer in de picture te komen. Hiermee wil het voorkomen dat gebruikers overstappen op Instagram. Het is alleen jammer dat een nieuwe functie alleen voor iPhone X bezitters beschikbaar is. Pas wanneer Apple meerdere toestellen met truedepth camera uitbrengt, zullen ook meer gebruikers profiteren van het nieuwe Snapchat.

Snapchat is gratis beschikbaar in de Apple Store. De nieuwe functie is bij huidige Snapchat gebruikers alleen zichtbaar na het upgraden van de applicatie.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer