Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Inloggen bij verschillende apps is al langer mogelijk met Facebook. Nu Facebook met betrekking tot privacygevoeligheid flink onder vuur ligt, komt Snapchat met een beter alternatief. De dienst Snap Kit heeft privacy hoog in het vaandel staan.

Inloggen via social media is vooral heel erg gemakkelijk. Zo bezoekers kunnen snel en persoonlijk reageren op een artikel, gedeelde video’s of iets anders. Dit bespaart ook nog eens tijd. Wie immers geen gebruik wil maken van social login, moet vaak een account aanmaken om te kunnen reageren.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Snapchat introduceert social login met verschillende functies

Snap Kit is de nieuwste social login van Snapchat. Het platform is onder andere beschikbaar voor app ontwikkelaars. Deze kunnen Snap Kit als inlogmiddel gebruiken. Snapchat heeft nog een aantal functies aan Snapchat toegevoegd. De bekende stickers en bitmoji zijn ingesloten.

Privacy vriendelijk aanmelden bij apps

Na het aanmelden via Snapchat worden geen privacygevoelige gegevens gedeeld. De vriendenlijst, locatie en persoonlijke informatie blijft waar het is; bij de gebruiker zelf. Dit werkt bij Facebook toch wel even anders, waarbij de social login de vriendenlijst en andere gegevens deelt.

De Snapchat login doet niets anders dan de gebruikersnaam tonen, die overigens niet de echte naam hoeft te zijn. Ook verschijnt er een bitmoji, dit is een persoonlijk poppetje dat op de gebruiker lijkt. Facebook deelt de profielfoto, wat niet altijd wenselijk is. Snapchat heeft in alle opzichten een streepje voor.

Refurbished iPhone toestellen - prijzen vergelijken

Geen misbruik van gegevens

Snapchat is een applicatie waarmee grappige foto’s en video’s gemaakt worden. Deze zijn eenvoudig te delen via de app zelf. Snapchat is vooral populair onder jongeren. De applicatie vraagt weinig persoonlijke gegevens. Alleen dit is al een goede reden om gebruik te maken van Snapchat. De Snapchat login biedt hiermee een veilige omgeving. Mochten er al persoonsgegevens bekend zijn bij Snapchat, dan worden deze niet met de Snapchat partners gedeeld.

Snapchat voldoet volgens bovenstaande gegevens helemaal aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is de nieuwe privacywetgeving die voor de hele Europese Unie geldt.

Nu Snapchat het voortouw neemt, zullen mogelijk ook andere social mediabedrijven volgen. Privacy blijft toch een heikel onderwerp.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer