Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Snapchat doet een poging om weer op de kaart te komen. Dit doen ze wel erg letterlijk, namelijk door het introduceren van de Snap Map: een kaart waar je live al je vrienden kunt volgen.  

In theorie klinkt dit best gezellig. Wanneer je een keer op en zaterdagavond niet weet wat je moet doen, kun je op de kaart kijken en zien waar je vrienden uithangen. Maar wanneer we met het oog van de realiteit naar de nieuwe functie kijken, is er weinig kans van slagen. Weinig mensen zullen bereidt zijn om continu hun locatie te delen. Neem bijvoorbeeld de iPhone-app Zoek mijn vrienden. Bijna niemand is bereidt altijd hun locatie te delen. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Lees ook: Snapchat Spectacles nu ook te koop in Nederland

Realtime aan je volgers laten zien waar je uithangt is geen goed idee. Zo waarschuwt de politie al om niet aan al je Facebook-contacten te melden wanneer je op vakantie gaat. Met Snap Map kun je hetzelfde probleem krijgen. Verder is het ook geen goed idee voor kleine kinderen om voortdurend locaties te delen. Mensen met de verkeerde intenties kunnen aan de hand van Snap Map iemands leven in kaart brengen door een ritme te vinden in regelmatig bezochte plekken.

Hoewel je zelf kunt bepalen wie je locatie te zien krijgt, is het belangrijk dat ouders de gevaren van het delen van je locatie met vreemden aan hun kinderen duidelijk maken. Het delen van je locatie wordt pas geactiveerd wanneer je Snapchat opent. Je locatie wordt dan opgeslagen en direct met je volgers gedeeld. Je kunt binnen de app aangeven wie allemaal je locatie mogen zien. Verder is er natuurlijk ook de optie om je locatie met niemand te delen en Snap Map niet te gebruiken.

Lees ook: Ons smartphonegebruik onder de loep

In de campagne die Snapchat gebruikt om Snap Map op de kaart zetten zie je de zorgeloze en leuk kant van de nieuwe functie. Volgens Snapchat is de functie bedoeld om de wereld op een nieuwe manier te ontdekken. Verder zegt Snapchat over de vrienden-plattegrond: “Zoek je vrienden en raak geïnspireerd om op avontuur te gaan!”

Wat vind jij: leuk voor om nieuwe plaatsen te ontdekken of een gevaar voor je privacy?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer