Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Alle iPhones die in 2017 verschijnen krijgen de mogelijkheid om te snelladen via de Lightning-poort. Een powernap voor je iPhone, maar wat houdt het nog meer in? 

Als we Apple analist Ming-Chi Kuo moeten geloven, krijgen alle iPhones die in 2017 verschijnen de mogelijkheid om te snelladen via de Lightning-poort. Hoewel Wall Street Journal een paar dagen eerder met een compleet tegenovergesteld nieuwtje kwam, zijn er sterke geruchten dat Ming-Chi Kuo het hier bij het rechte eind heeft.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wat is er nieuw?

Gerucht of een keiharde feit, wat betekent zo’n Lightning-poort voor jouw spiksplinternieuwe iPhone? Wat Kuo betreft hebben de grote drie, naar verluidt iPhone 7s, iPhone 7s Plus en iPhone 8, een Lightning-poort. Het is een Lightning-poort zoals je die nu al kent, maar dan met een andere onderliggende technologie.

De nieuwe technologie is een zogenaamde Type-C Power Delivery. Binnen deze technologie bestaat de iPhone-ingang van de kabel uit een Lightning-aansluiting en de adapter-ingang uit een USB-C-aansluiting. Dit nieuwe foefje moet ervoor zorgen dat je na een paar minuten laden, weer een paar uur met je iPhone kunt werken.

Voordelen

De voordelen van snelladen via een Lightning-poort spreken voor zich. Smekend naar je telefoon staren voor een snellere laadtijd is niet meer nodig. Na een half uur kan een telefoon, als we naar de Android-voorgangers kijken, van nul naar dertig gaan.

Accu slijtage bij snelladen?

De nadelen zijn iets minder voor de hand liggend. Zo kan tijdens het snelladen de temperatuur van binnen de accu toenemen. Iets wat niet echt goed is voor de kwaliteit tijdens later gebruik. Daarbij gaat de levensduur van je telefoon snel achteruit, wanneer je voor de optie snelladen kiest. Het is daarom aan te raden niet altijd voor de snellaad-optie te kiezen en soms ook, helemaal zen en met wat slow food op schoot, voor de ‘langzamere’ optie te gaan.

Andere ontwikkelingen

In november maakte we al de geruchten bekend dat de iPhone 8 waarschijnlijk ook draadloos opgeladen kan worden. Met dat in gedachte kunnen we wel zeggen dat het ‘nieuwe opladen’ een ding gaat worden.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.