Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het batterijverbruik van smartphones wordt een steeds belangrijker aandachtspunt. Het is vervelend wanneer het toestel meerdere keren per dag moet worden opgeladen. Het veelvuldig opladen hangt ook nog eens samen met de totale levensduur van de accu. Door zelf te controleren welke apps veel van de accu vragen, verbeter je het prestatievermogen van je toestel. Dit loont de moeite!

Inzicht in het batterijverbruik maar ook het eigen gedrag verlengt de levensduur van je toestel. Sommige iPhone-gebruikers hebben niet in de gaten hoe vaak per dag ze social media controleren of YouTube filmpjes bekijken. Al deze handelingen vragen aardig wat van de accu. Daarnaast is het belangrijk om het batterijverbruik goed na te kijken.

Tip: iPhone batterijen kopen

Inzicht in batterijgebruik

Elke iPhone registreert het batterijverbruik en laat zien welke apps het meeste van de accu vragen. Dit kun je als volgt checken: open de appinstellingen en ga vervolgens naar batterij. In de lijst vind je batterijgebruik, hier staat een duidelijk overzicht van alle apps. Naast de app staat een percentage dat aangeeft hoeveel energie een app vraagt. Je hebt de keuze uit het batterijgebruik van de afgelopen 24 uur of 7 dagen.

Bekijk eerst of je een app de afgelopen weken vaak hebt gebruikt. Is dit het geval, dan verklaart dit gelijk waarom je accu zo snel leegloopt. Daarnaast zijn er apps die van zichzelf veel uit de batterij trekken. Dit zijn apps die op de achtergrond blijven draaien, denk maar eens aan social media apps en nieuwsapps. Deze geven vaak een pushmelding, zodat je op de hoogte bent van het laatste nieuws of ontwikkelingen. Leuk om bij de tijd te blijven, maar het kost je wel extra batterijgebruik. Je kunt deze pushmeldingen eventueel uitschakelen.

Facebook is een berichtenapp die bekend staat als energievreter. Daarnaast volgen Twitter, Google Chrome, Google Maps en Skype. Schakel voor deze apps in ieder geval het verversen op de achtergrond uit. Hiervoor ga je in iOS naar instellingen > algemeen. Zet vervolgens de schakelaar bij verversen op achtergrond uit.

Blijft de accu ondanks het uitschakelen of verwijderen van apps toch snel leeglopen? Waarschijnlijk is de accu / batterij van je iPhone aan vervanging toe. iPhone.nl biedt sinds enige tijd ook de mogelijkheid aan haar bezoekers op iPhone batterijen te kopen. De link vind je hieronder.

Bekijk het overzicht: alle iPhone batterijen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.