Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Sony, het merk dat onder andere de camera's voor Apple iPhones produceert, heeft gezegd dat 'grote merken' gebruik gaan maken van camerasystemen met dubbele lenzen.

De technologie-gigant maakt de geruchten van eerder deze week nog iets aannemelijker met deze uitspraak. Het verhaal gaat namelijk dat een duurdere variant van de Apple iPhone 7 (Plus) gebruik gaat maken van een dubbele lens. Met deze dubbele lens worden twéé foto's vanuit een smaller en wijder perspectief gemaakt, welke vervolgens in de interne software samengevoegd worden tot één hoogwaardige foto. De verbetering van de kwaliteit van een foto met het gebruik van twee lenzen heeft met name betrekking op ingezoomde foto's. Dit komt goed van pas bij de iPhone 7, aangezien een verbeterde optische zoom verwacht wordt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Sony heeft de uitspraak over het 'opkomende' dual-lens systeem gedaan bij de presentatie van de kwartaalcijfers van het derde kwartaal van 2015. We verwachten dat een duurdere variant van de iPhone 7 in 2017 wordt uitgerust met twee lenzen. Naar ons vermoeden komen er in 2017 drie varianten van de iPhone 7 op de markt waaronder een reguliere versie, een Plus versie en een Plus versie met twee lenzen. De laatst genoemde heeft uiteraard de hoogste prijs.

Huawei Honor 6 Plus met dual camera

De Huawei Honor 6 Plus, een Android smartphone die reeds gebruikt maakt van een dubbele camera.

De camera zal bovendien niet meer uitsteken op het toestel, zoals dat nu het geval is bij de iPhone 6(s, Plus). Een weggewerkte camera zijn we gewend van de iPhone 4(s) en 5(s/c). Daarnaast gaat het gerucht dat op de iPhone 7 de headphone jack aansluiting verwijderd wordt, waardoor de telefoon nu compleet waterdicht gefabriceerd kan worden. Apple zou daarnaast zelf draadloze in-ears mee gaan leveren, onder de naam 'Airpods'. 

Wat verwacht jij van de iPhone 7? Is de dual-lens feature iets waar je met smart naar uitkijkt?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.