Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

SoundCloud gaat binnenkort een nieuw verdienmodel toevoegen: een streaming service met een prijs van $ 12,99 per maand. Met SoundCloud Go (zo gaat de nieuwe service heten) krijg je toegang tot een uitgebreide catalogus artiesten en offline playback.

Deze informatie werd ontdekt door nieuwswebsite 'The Verge'. Informatie over de update zou te zien zijn in de release notes van de nieuwste versie van SoundCloud in de App Store. Deze informatie is reeds verwijderd en vervangen door de tekst 'Bug fixes and stability improvements'. Er stond eerder:

Upgrade to SoundCloud Go to: 
- Play all tracks 
Access a newly expanded catalog of everything from Grammy-winners to garage bands

- Listen offline 
Listen to your favorite tracks anytime, anywhere, with or without a signal 

- Go ad-free 
Listen without any ad interruptions

Via Macrumors

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Nog niet aangekondigd

De service is nog niet aangekondigd, maar in de nieuwe update van de SoundCloud iOS app is te zien dat de bekende muziek website opties voor SoundCloud Go heeft toegevoegd. Wanneer SoundCloud Go beschikbaar wordt is ook nog onbekend.

Concurrent van Spotify en Apple Music

Met SoundCloud Go gaat het bedrijf de concurrentie aan met populaire muziekstreaming services zoals Spotify en Apple Music.

Dit is interessant omdat de laatstgenoemde juist nu een bedreiging voor SoundCloud gaat vormen door een feature waarmee onder andere DJ's betaald worden voor het plaatsen van mixen. SoundCloud ligt al enkele tijd onder vuur vanwege de strenge handhavingen van auteursrecht op de website, waardoor veel DJ mixes en muziek remixes en covers van de website geblokkeerd worden.

Het verdienmodel

Het verdienmodel van SoundCloud Go komt overeen met dat van Spotify, de service is alleen iets duurder. De prijs zou rond $ 12,99 liggen. Dit is een interessant prijspunt omdat de concurrentie op dit moment waarschijnlijk een grotere database aanbiedt tegen een lagere prijs.

Wat verwacht jij van SoundCloud Go? Is dit een interessante stap van SoundCloud, of juist niet?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.