Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Tegenwoordig heb je geen spiegelreflexcamera meer nodig om de mooiste foto’s te maken. Een moderne iPhone is namelijk voorzien van de beste cameralenzen. Kijk maar eens naar de iPhone 11 Pro Max die is uitgerust met een triple hoofdcamera met uitstekende specificaties. Een statief voor je iPhone is tijdens het fotograferen wel zo handig. Zo maak je de beste beelden.

Waarom een statief voor je iPhone?

Je wil een sportwedstrijd, een evenement, personen of dieren fotograferen. Maar misschien ook de natuur. Dit doe je gewoon met je iPhone: de camera die je altijd op zak hebt. Een statief voor de iPhone is een handig fotografieaccessoire. Hiermee maak je stabiel foto’s of filmpjes, vooral ideaal voor portretfotografie of voor het fotograferen van actie.

Wil je mee kunnen bewegen met de actie dan heb je een draaibare statief nodig. Het is de kop van de statief die je kunt bewegen. Uiteraard kun je deze kop ook vastzetten, dat spreekt voor zich.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Waar je op moet letten bij aankoop van een statief

Het is heel verleidelijk om een iPhone-statief vanuit China, bijvoorbeeld bij AliExpress te bestellen. Lekker goedkoop en in veel gevallen betaal je ook geen verzendkosten. Let hier wel een beetje mee op want een statief uit Aziatische landen is niet altijd van goede kwaliteit. Leuk voor thuisgebruik of voor de kids maar minder geschikt voor intensief of professioneel gebruik.

Kijk ook eens naar de mogelijkheden die een statief voor de iPhone biedt. Zoals al eerder gezegd is het belangrijk dat de kop van de statief kan draaien. Misschien gebruik je deze functie nu nog niet maar in de toekomst wel. Op dat moment ben je blij met je aanschaf.

De hoogte van de iPhone-statief

Je hebt statieven met een hoogte van 15 cm maar ook met een hoogte van meer dan een meter. Een statief met lage hoogte noem je eigenlijk een tafelstatief. Dit soort statieven zijn zeer geschikt om te vloggen, selfies te maken maar ook voor portretfotografie. Verder kun je niet heel veel met een lage statief.

Wil je de natuur in, sportevenementen fotograferen, personen, dieren of misschien wel een hele groep op de gevoelige plaat vastleggen? Dan moet je echt een grotere statief nemen. Natuurlijk is deze iPhone-statief duurder in aanschaf maar heeft wel alles te bieden waar jij behoefte aan hebt.

Draaien en kantelen

De professionele fotograaf weet er alles vanaf: een professionele statief moet kunnen draaien en kantelen. 360 graden draaien is absoluut een must, vooral wanneer je sportevenementen of spelende kinderen fotografeert of filmt. Kijk ook even naar het kantelen, dit moet bijvoorbeeld 90 of hoe 180 graden kunnen. Zo heb je de mogelijkheid om iets op de grond of in de lucht vast te leggen.

De juiste statief heeft een waterpas op de bevestigingsplaat. Zo zie je of jouw toestel recht staat. Overigens zijn professionele statieven niet alleen geschikt voor de iPhone maar ook voor overige smartphones en een spiegelreflexcamera of digitale camera. Let er dan wel of dat het juiste bevestigingsmateriaal bijgeleverd wordt.

Kies voor een lichtgewicht statief

Een iPhone is jouw compacte camera, maar hoe zit het met de statief? Ook deze moet eenvoudig mee te nemen zijn. Kies daarom voor een lichtgewicht aluminium statief dat niet zwaarder is dan 1 kg. Zwaardere statieven zijn absoluut niet praktisch, waardoor je al snel spijt van je aankoop krijgt. Kijk of je bij aanschaf ook een opbergtas erbij krijgt, waardoor je de statief veilig opbergt en meeneemt. Want een opbergtas bevat een handvat of een schouderriem.

Houd bij het gebruik van een statief voor de iPhone altijd rekening met de maximale belasting. Vaak bedraagt de maximale belasting tussen de 2 kg en 5 kg. Nu is een iPhone niet zo zwaar maar je moet natuurlijk niet op de statief gaan leunen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer