Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Gisteren werden op een internetveiling zeven eigendommen van Steve Jobs geveild. Een coltrui, horloge, NeXT-visitekaartjes, een Apple-pen en een paar Birkenstocks gingen onder de hamer.

Steve Jobs veiling

Wie wilt er niet in de schoenen van Steve Jobs lopen?! Dat wilde de koper van de Birkenstocks zich maar al te graag voorstellen. Hij legde $2750 voor een oud paar Birkenstocks van Steve Jobs neer.

Een coltrui, horloge, NeXT-visitekaartjes, een Apple-pen en een paar Birkenstocks gingen onder de hamer op een veilingwebsite.  De coltrui, met het NeXT-logo erop afgebeeld, leverde zo’n $7500 op. Het best verkochte item was immers een horloge. Het Seiko-horloge, wat Steve regelmatig droeg, werd verkocht voor afgerond $42.500. De koper krijgt ook het versleten leren bandje uit 1980 bij de aankoop. De NeXT-visitekaartjes en Apple-pen leverde bij elkaar 16.250 dollar op.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Vorige eigenaar van items

De vorige eigenaar van al deze verkochte items was Mark Sheff. Deze chefkok werkte in de jaren tachtig in het buitenhuis van Steve in Albany, Californië. Sheff was niet alleen de persoonlijke chefkok voor Jobs maar zorgde ook voor de biologische tuin. Het gebeurde dat Steve Jobs regelmatig spullen weggooide. Dit kwam door het feit dat Steve weinig waarde hechtte aan bezit. Sheff plukte lettterlijk de weggegooide spullen uit de prullenbak en vandaar deze kleine collectie.

Donatie Steve Jobs veiling

De opbrengsten van de veiling zullen worden gedoneerd aan een goed doel. Zo gaf Mark Scheff eerder al drie visitekaartjes van Steve aan een school in Californië. Dit leverde ruim 10.000 dollar op voor de onderwijsinstelling Marin County in Californië. Wil jij weten welke items er nog meer te koop zijn? Kijk dan op Facebookpagina van Sheff, waar onder meer vlinderstrikjes, stropdassen en shirts te koop zijn.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.