Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is nog niet officieel bevestigd, maar de verkoop van de iPhone X zou heel goed kunnen stoppen halverwege 2018. Volgens Apple analist Ming-Chi Kuo blijft de verkoop van de iPhone X achter en dat is de reden dat Apple ervoor kiest om de verkoop in 2018 te gaan staken. Waar komt dit gerucht vandaan?

Apple analist Ming-Chi Kuo beschikt doorgaans over betrouwbare informatie. Zo heeft hij nu inzicht in de tegenvallende verkoopcijfers. Kuo meldt dat de verkoopcijfers van de iPhone X fors tegenvallen. In kwartaal 1 van 2018 zullen er ongeveer 18 miljoen toestellen verkocht worden. Apple rekende op 20 tot 30 miljoen verkochte toestellen. In kwartaal 2 van 2018 zullen dit er 13 miljoen worden. Volgens de voorspellingen zou Apple 80 miljoen iPhone X toestellen verkopen. De verkoop komt met de huidige cijfers uit op 62 miljoen. Een stuk lager dan in eerst instantie werd gedacht, maar zeker niet gek voor een toestel van ruim duizend euro!

Slechte iPhone X verkoop in China

De verkoop blijft achter doordat de markt in China nog niet erg geinteresseerd lijkt in de iPhone X. De Chinezen ruilen hun huidige toestel minder snel in voor een nieuw exemplaar. 

Apple heeft nog niets bevestigd over dit gerucht. Op 1 februari publiceert Apple de kwartaalgegevens. Dit is een maand eerder dan andere bedrijven doen. Het kan zijn de tegenvallende verkoopcijfers nog niet duidelijk zichtbaar zijn op de kwartaalupdate.

Bekijk ook: Losse iPhone X toestellen vergelijken

Of bekijk: iPhone X - vergelijk abonnementen

Nieuwe iPhone modellen

Ming-Chi Kuo voorspelt nieuwe iPhones voor komend jaar. Volgens hem kunnen een opvolger voor de iPhone X. Dit wordt een variant met een 6,5-inch scherm. Ook voorspelt Kuo een vriendelijk geprijsde variant. Dit 6,1-inch model zal uitgerust worden met een lcd-scherm en zal dus de budgetvariant zijn.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.