Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het einde van het jaar komt eraan en we hebben nog steeds geen hoogte van de leverdatum van de draadloze AirPods. Volgens de Wall Street Journal heeft dat verschillende redenen.

Nadat de AirPods groots werden aangekondigd op het Apple Event, hebben we eigenlijk weinig meer vernomen van Apple over de draadloze oortjes. Destijds werd aangekondigd dat de draadloze Bluetooth oordopjes eind oktober verkocht zouden gaan worden. Niets is minder waar en een paar maanden later liggen de AirPods nog steeds niet in de winkel.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Synchronisatie AirPods

Hierdoor is de Wall Street Journaal op zoek gegaan naar het antwoord. Ze kwamen in contact met een werknemer die aan de ontwikkeling van de AirPods heeft gewerkt. Volgens deze werknemer heeft Apple problemen om de juiste audio synchronisatie te vinden tussen de beide AirPods. Normale oordopjes zouden namelijk het geluidssignaal via een oordopje ontvangen en vanuit daar naar de andere versturen. Apple nieuwe AirPods zijn beide afzonderlijk en ervaren daarom dit audioprobleem. Beide oordopjes zijn voorzien van een eigen W1-chip die afzonderlijk het bluetooth signaal ontvangen en communiceren onderling.

Apple schijnt ook een grote uitdaging te hebben om het probleem op te lossen voor als iemand één van de AirPods verliest of als de accu op is.

Lees ook: iPhone 8 kan draadloos opgeladen worden

Releasedatum AirPods

Door deze vertraging kunnen de AirPods helaas niet als cadeau worden gegeven tijdens de feestdagen. Ook Black Friday kon worden overgeslagen. Een grote aderlating voor een bedrijf zoals Apple. Echter heeft de vertraging van het proces geen invloed gehad op de verkoop van de iPhone 7 en 7 Plus. De releasedatum van de draadloze bluetooth Apple oordopjes laat nog even op zich wachten. Zodra dat bekend wordt op iPhone.nl direct het nieuws bekend gemaakt.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer