Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Volgens recente salesdata zijn er minder tablets in het tweede kwartaal van 2016 verkocht ten opzichte van 2015. Een opmerkelijk feit is echter dat het marktaandeel van de iPad is gestegen ten opzichte van de andere tablet merken.

iPad blijft marktleider

Volgens BusinessWire is Apple nog steeds de leider in de markt voor tablets ondanks een algemene afname in de verkoopaantallen van tablets. Het rapport is onder andere gebaseerd op Apple's verkoopcijfers, waarin werd bevestigd dat van april tot en met juni 2016 net iets minder dan 10 miljoen iPads verkocht zijn. Hoewel dit een afname (0,9%) is ten opzichte van de 11 miljoen verkochte iPads in ditzelfde kwartaal in 2015 zijn deze verkoopcijfers nog steeds vele malen beter dan die van Samsung (hier was sprake van een daling van 2,6%).

Een interessant feit is dat Amazon een wereldwijd marktaandeel van maar liefst 4% heeft, een enorme stijging ten opzichte van de 0,3% marktaandeel in 2015. Er is dan ook sprake van een toename in verkopen van 1,5 miljoen exemplaren (1600% stijging!).Tablet verkoopcijfers

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De gehele tablet markt

In de hele markt was er een afname van 12,3% van jaar-op-jaar verkopen. In 2015 werden 44,1 miljoen tablets verkocht, in 2016 waren dit er 'slechts' 38,7 miljoen. Als het aankomt op Android tegenover iOS blijkt dat 65% van de tablets is uitgerust met een Android systeem, 26% met iOS. Het marktaandeel voor Windows tablets (9%) blijft nagenoeg gelijk.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.