Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het digitale tijdperk brengt nieuwe aandoeningen met zich mee. Na de muisarm, de sms duim en de WhatsApp vinger is er nu ook de iPad nek. Het gaat hier om nekklachten die optreden bij veelvuldig gebruik van de tablet. Omdat de iPad de meest verkochte tablet is, wordt de aandoening automatisch de iPad nek genoemd.

Apple zelf treft geen blaam: het is de gebruiker die beter met de tablet moet om leren gaan.

Nekpijn door gebogen houding

De tablet is niet meer weg te denken: we gebruiken hem zowel privé als voor werk. Vooral de iPad Pro, IPad Air of iPad Mini zijn enorm populair. Deze handzame pc kan overal mee naartoe. Helaas hebben we niet in de gaten hoe de tablet onze gezondheid aantast. Veel mensen zitten met gebogen houding op hun tablet te werken. Deze geforceerde houding kan op lange termijn nek- en schouderklachten veroorzaken. Door deze klachten slaapt ruim 15% van de patiënten slechter.

De iPad nek komt zowel bij jongeren als ouderen voor. Er is geen verschil tussen merkgebruikers, de aandoening komt procentueel gezien even vaak voor bij Apple als Samsung liefhebbers. Opvallend is dat van alle patiënten ruim 70% vrouwelijk is.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPad nek voorkomen

Ondanks de nekklachten is slechts 46% bereid om het gebruik van de tablet te minderen. Blijkbaar is de tablet tegenwoordig onmisbaar geworden. Gelukkig bestaan de klachten niet van de een op de andere dag, hier gaat een langdurig verkeerde houding aan vooraf. Wie hier rekening mee houdt kan een iPad nek voorkomen. Dit kan door middel van een goede houding met optimale rugondersteuning. Ook moet gelet worden op de manier van vasthouden, de tablet moet in ieder geval niet boven de schouders gehouden worden. Een tabletstandaard kan hierbij uitkomst bieden. Ook nekoefeningen kunnen de iPad nek voorkomen. Draai hierbij het hoofd zo ver mogelijk naar één kant en beweeg het hoofd vervolgens omhoog en omlaag. Doe dit 10 keer achter elkaar en herhaal de oefening aan de andere zijde.

Is het leed al geschied, dan rest er niets anders dan behandeling van de nekklachten. Hiervoor kan het beste een fysiotherapeut worden ingeschakeld. Deze gaat aan de slag met gerichte oefeningen zonder te forceren. Ondertussen niet op de iPad kijken he?

Tip: Refurbished iPhone los kopen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.