Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Gebruik je al jarenlang WhatsApp maar zoek je een alternatief? Telegram is in een aantal opzichten beter dan WhatsApp. Het is misschien nog niet zo populair, toch biedt het uitgebreidere mogelijkheden en een betere privacy. We geven je 5 redenen om vandaag nog over te stappen naar Telegram.

1. Privacy op Telegram

Telegram beschikt net als WhatsApp over een end to end encryptie. Tijdens het verzenden van een bericht kan deze niet onderschept worden. Let wel even op: bij het verzenden van een normaal bericht wordt deze niet versleuteld. Maak bij Telegram gebruik van geheime chats om er zeker van te zijn dat het bericht geheim blijft.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

2. Gebruikersnaam in Telegram

Bij WhatsApp ben je verplicht om andere gebruikers je telefoonnummer te geven of te tonen, anders kunnen ze geen contact met je opnemen. Telegram werkt niet alleen met telefoonnummers maar ook met gebruikersnamen. Dit heeft een aantal praktische voordelen. Ten eerste kun je bij een nieuw telefoonnummer gewoon met je gebruikersnaam inloggen. Zo blijft je contactenlijst hetzelfde. Bovendien kun je anderen naar je Telegram account verwijzen door een unieke URL. Jouw telefoonnummer blijft voortaan anoniem.

3. Groepsgesprek op Telegram starten

Is Telegram beter dan WhatsApp op het gebied van groepsgesprekken? Jazeker! Zo kun je een groepsgesprek starten en deze kenbaar maken door middel van een link. Een groep is uitbreidbaar tot supergroep, waarbij zich tot 1000 personen kunnen aanmelden. Binnen een groep is het mogelijk om gebruik te maken van stickers en gifs. Ook het versturen van media is heel eenvoudig. De groepsbeheerder kan andere admins aanwijzen.

4. Telegram bot maken

Deze berichten app werkt met verschillende bots. Een bot is niet alleen handig in een grote groep, bijvoorbeeld bij het modereren van berichten, maar werkt ook als persoonlijke hulp. De ImageBot toont je leuke animaties om aan je bericht toe te voegen. De YouTubeBot helpt je met het vinden en delen van de leukste Youtube-video's. Ben je een beetje handig , maak dan je eigen Telegram bot.

5. Status Telegram recent gezien

Vind je het ook zo vervelend dat anderen controleren wanneer je voor het laatst actief bent geweest? Bij WhatsApp schakel je de status laatst gezien voor iedereen tegelijkertijd uit. Telegram gaat hier beter mee om en geeft je de keuze om iedereen, niemand of alleen je contacten te laten zien wanneer je voor het laatst online was. Het voordeel? Wanneer je kiest voor alleen contacten, zullen niet- contactpersonen je niet zo snel meer lastigvallen.

Telegram of WhatsApp kiezen?

Ben je er nog niet helemaal uit wat bij je past, installeer dan beide applicaties. Je zult zien dat je nog niet zoveel Telegram vrienden hebt, terwijl je WhatsApp contactenlijst aardig vol staat. Dit heeft vooral te maken met de populariteit: Telegram is nog niet door het grote publiek ontdekt. Toch zijn we van mening dat we in de toekomst veel meer van Telegram gaan horen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer